Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

Yüksek lisans öğrencisinden inşaat alanında performans gösterisi

Bu haberin fotoğrafı yok

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yüksek lisans öğrencisi, inşaat halindeki alanda kendi yaşamını konu alan performans gösterisi sundu.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü Yüksek Lisans öğrencisi Menderes Öngenç, inşaatı devam eden kültür ve sanat merkezinde, yaşamında karşılaştığı zorlukları ve engelleri kesitler halinde performans sanatıyla anlattı.

Deneysel canlı müzik eşliğinde gösteri yapan Öngenç, mezarı simgeleyen küçük bir kum birikintisinin etrafında eski video kasetlerin film şeritlerini, yumurta kabuklarını, inşaat malzemelerini, kitap sayfalarını ve bazı ev eşyalarını da dekor olarak kullandı.

Performans gösterisi yaklaşık 1 saat sürdü.

Menderes Öngenç, gösterisi sonrası gazetecilere, bir insanın hayatın akışında sıkışıp kalmışlığını farklı duygularla anlatmaya çalıştığını söyledi.

Öngenç, gösterisinde kullandığı çok sayıda yumurta kabuğunun doğumu, saflığı, temizliği ve yeni bir yaşamın varlığını temsil ettiğini dile getirdi.

(AA)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Datçalı esnaf Murat Balıkçı’nın 10 yıldır sürdürdüğü "Askıda Pizza" etkinliğinde,
Sıradaki Haber Datça’da 10 yıllık iyilik geleneği: “Atatürk’ünü çiz, pizzanı al”