Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

TÜRKİYE İŞÇİ PARTİLİLER ZEYTİNLER İÇİN YOLLARA DÜŞÜYOR: MUĞLA’DA MİTİNG YAPILACAK

Bu haberin fotoğrafı yok

Türkiye İşçi Partililer, zeytinlik ve koruma alanları için yola çıkıyor. Hatay ve Bursa’dan başlayacak olan yürüyüşün sonunda Muğla’da yapılacak olan mitinge, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de katılacak.

Türkiye İşçi Partililer, zeytinlik alanlarını maden faaliyetlerine açan yönetmelik ile koruma alanlarını inşaata açan yönetmeliğe karşı, 190 milyon zeytin ağacını ve doğayı savunmak için yola çıkıyor.

Ege ve Akdeniz bölgeleri üzerinden iki koldan 23 Mart tarihinde başlayacak yürüyüşte, her gün zeytinliklerin bulunduğu ve doğa direnişlerinin sürdüğü iller ziyaret edilecek, yönetmeliklere karşı imza toplanacak.

HATAY VE BURSA’DAN MUĞLA’YA

Hatay’dan ve Bursa’dan başlayacak yürüyüşün sonunda yürüyüşçüler Muğla’da buluşacak.

27 Mart Pazar günü Muğla’da TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil ile Muğla emek-demokrasi güçleri ve ekoloji örgütlerinin katılacağı, “Madene inat DOĞADA İNAT Yürüyüşü ve Mitingi” düzenlenecek.

Yürüyüş ve miting ile zeytinlikleri ve doğayı yağmaya açan yönetmeliklere karşı köylünün, üreticinin, yöre halkının ve tüm doğa ve yaşam savunucularının sesinin yükseltilmesi ve toplanan imzalarla Meclis’e giderek yönetmeliklerin geri çektirilmesi hedeflendiği belirtildi.

Yürüyüş Güzergahı

23 Mart: Bursa – Hatay

24 Mart: Balıkesir – Adana

25 Mart: İzmir – Mersin

26 Mart: Aydın – Antalya

Miting

27 MART MUĞLA

13.00 – Akyol Parkı

14.00 – Sınırsızlık Meydanı

Haber :Esma Turan

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bodrum'da yolun karşısına geçmeye çalışırken bir motosikletin çarpması sonucu hayatını
Sıradaki Haber Motosikletin çarpması sonucu hayatını kaybeden imam son yolculuğuna uğurlandı