Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Bodrum’da Çevre Felaketi: Kanalizasyon Suları Bitez Koyu’nu Kirletti, MUSKİ’nin “Yağmur Suyu” Açıklaması Tepki Çekti

Bodrum’da şiddetli yağmur sonrası rögarlar taştı, kanalizasyon suları Bitez Koyu’nu kirletti. Vatandaşlar ve çevre gönüllüleri duruma tepki gösterirken, MUSKİ’nin “yağmur suyu” açıklaması tartışma yarattı. Çevre gönüllüleri numune alıp laboratuvara gönderdi, yetkililerden önlem alınmasını istedi. MUSKİ ekipleri ise rögarları tamir etmeye başladı.

Bodrum'da şiddetli yağmur sonrası rögarlar taştı, kanalizasyon suları Bitez Koyu'nu

Muğla’nın Bodrum ilçesinde, geçtiğimiz hafta yaşanan şiddetli yağışların ardından rögarların taşması sonucu kanalizasyon atık suları, mavi bayraklı Bitez Koyu’nu kirletti. Vatandaşlar, çevre ve halk sağlığının tehlikede olduğunu belirterek yetkililerden acil önlem alınmasını talep etti. Ancak, Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi (MUSKİ)’nin “Denize akan kanalizasyon değil yağmur suyu” açıklaması, çevre gönüllüleri ve vatandaşlar arasında büyük tepkiye yol açtı.

MUSKİ’nin Açıklaması Tartışma Yarattı

MUSKİ, yaptığı açıklamada, “Bodrum’da dün yaşanan şiddetli yağışın ardından derelerden gelen suyun denize akması sonucunda Bitez sahil bölgesinde kısa süreli yaşanan renk değişikliğinin bağlamından koparılarak kanalizasyon hatlarının denize akıtıldığına dair çıkan asılsız iddialara yönelik açıklama yapılması gereği doğmuştur.” ifadelerini kullandı. Açıklamada, derelerin yağmur suyunu denize akıtmakla görevli olduğu ve yağmur sırasında dere içindeki toprak ve çamurun suyun rengini değiştirdiği belirtildi. Ayrıca, Bitez’de kanalizasyon taşması değil, yağmur suyu kaynaklı bir taşma yaşandığı ifade edildi.

Çevre Gönüllüleri ve Vatandaşlar Tepkili

MUSKİ’nin açıklaması, Bitez’de yaşayan vatandaşlar ve çevre gönüllüleri tarafından kabul görmedi. Miss Gibi 1 Bodrum Çevre Gönüllüsü Tuna Duygu Keskin, yaptığı açıklamada, MUSKİ’nin açıklamasının “talihsiz ve vatandaşı ciddiye almayan bir açıklama” olduğunu belirtti. Keskin, “18 yıldır burada yaşıyorum. Kanalizasyon rögarı taştıktan sonra kanalizasyon suları ve yağmur suları Bitez koyunu cehenneme çevirdi. Evlerimizin içine kadar kanalizasyon kokuları girdi. Şu anda bir çevre felaketi yaşanıyor, halk sağlığı tehlikede.” dedi.

Çevre Gönüllülerinden Tepki ve İhbarlar

Çevre gönüllüleri, MUSKİ’nin yapması gereken işi kendilerinin yaptığını belirterek, su numuneleri alıp laboratuvara gönderdiklerini açıkladılar. Ayrıca, durumu Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, CİMER ve BİMER’e bildirdiklerini, video ve fotoğraflar gönderdiklerini ve yardım istediklerini ifade ettiler. Vatandaşlar, uyarılarının ciddiye alınmasını ve olası bir salgın hastalık durumunda sorumluların hesap vermesini talep ettiler.

MUSKİ Ekipleri Çalışmalara Başladı

Olayın ardından MUSKİ ekipleri, Bitez sahilinde patlayan rögarları tamir etmeye başladı.

Kaynak :Yaşar Anter

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla’da 18 Mart 2025 Salı günü sahur ve iftar vakitleri
Sıradaki Haber Muğla’da 18 Mart 2025 Sahur ve İftar Saatleri