Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

Bodrum CHP’de Bina Satışı Krizi: “Genel Merkez Masrafları İçin mi Satıldı?”

CHP Genel Merkezi’nin “mali giderler” için sattığı iddia edilen Bodrum ilçe binası, Muğla siyasetinde tartışmaların fitilini ateşledi. Örgüt, “Haberimiz yoktu” diyerek tepki gösterdi.

CHP Genel Merkezi'nin "mali giderler" için sattığı iddia edilen Bodrum

Muğla siyaseti, CHP Bodrum İlçe Başkanlığı binasının satışı ve beraberinde gelen iddialarla çalkalanıyor. Geçmişte belde başkanlarının katkılarıyla alınan ve “örgütün emaneti” olarak görülen binanın, genel merkez kararıyla elden çıkarılması parti tabanında tepkiyle karşılandı.

8,5 Milyon TL’ye Satıldı, 7 Milyon TL’ye İlana Çıktı!

Satış sürecindeki en dikkat çekici detay ise fiyat tablosu oldu. 190 metrekarelik taşınmazın 2025 yılı içinde 8,5 milyon TL bedelle satıldığı öğrenilirken, binayı satın alan yeni sahibinin mülkü kısa süre sonra 7 milyon TL bedelle yeniden satışa çıkarması, “Bu acele neden?” sorularını beraberinde getirdi.

“Belde Başkanlarının Emanetiydi”

Tartışmaların odağındaki binanın geçmişi manevi bir önem taşıyor. Dönemin belde başkanlarının özverili çalışmalarıyla satın alınan ancak prosedür gereği tapusu Genel Merkez üzerine tescil edilen binanın, ilçe örgütüne danışılmadan satıldığı öne sürülüyor.

Örgüt Tepkili: “Yerel Güce Rağmen Neden?”

Muğla ve Bodrum’da yerel yönetimlerde rekor oylarla iktidar olan CHP’nin, böylesine stratejik bir mülkü “mali giderler” gerekçesiyle elden çıkarması, parti tabanında motivasyon kaybına yol açtı. Parti kaynakları, güçlü bir yerel iktidar döneminde kurumsal bir mülkten vazgeçilmesini eleştirirken, ilçe başkanlığının yeni adresi henüz netlik kazanmadı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fethiye Belediyesi zabıta personeli Kerem Ersoy geçirdiği kalp krizi sonucu
Sıradaki Haber Fethiye’de zabıta personeli kalbine yenik düştü