Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam
Header reklam

‘1923’ müzikali hayata geçirildi

Atatürk’ün en büyük eseri

Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet’e kalıcı bir sanat eseri bırakarak, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi yapımcılığında, ‘1923’ müzikalini hayata geçirdi.

Zorlu Holding ve Grup şirketleri, Cumhuriyet’in 100. yılında Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığı ve sorumluluğunun göstergesi olarak Atatürk’ün en büyük eseri Cumhuriyet’e kalıcı bir sanat eseri bırakarak, Çolpan İlhan & Sadri Alışık Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi yapımcılığında, ‘1923’ müzikalini hayata geçirdi.

Milli mücadele ruhunu anlatıyor

Milli Mücadele ile başlayarak Cumhuriyet’in kuruluş sürecini anlatan en büyük sahne sanatları eseri olma özelliğini taşıyan ‘1923’ müzikali ile ilgili olarak Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül; “2023 Cumhuriyetimizin 100. yılı, Zorlu Grubu olarak bizim de ne mutlu ki 70. yılımız… ‘1923’ müzikali ile Cumhuriyet değerlerine olan bağlılığımız ve sorumluluğumuzu yansıtırken, Cumhuriyet’in kuruluş hikayesini yeni nesillere en etkili şekilde ve kalıcı bir eserle aktarabilmeyi istedik. Cumhuriyetimizin 100. yılı hepimize kutlu olsun” dedi.

Sanatseverler büyüleyici dakikalar yaşıyor

Sahne üstü ve arkasında 200 kişilik bir ekiple hayata geçirilen ve hazırlıkları 18 ay süren “1923” müzikalinde, bir müze gezisi sırasında kaybolarak, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Mücadele’yi başlattığı Bandırma Vapuru’nda bulan dört arkadaşın hikayesi anlatılıyor. Bandırma’yı sarsan dalgalardan Meclis’in açılışına, Büyük Taarruz’dan Cumhuriyet’in kuruluşuna uzanan ve yer yer fantastik öğeler içeren serüvende, sanatseverler büyüleyici dakikalar yaşıyor.