Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜM YEREL-SEN MUĞLA ŞUBESİ YENİ BAŞKANINI SEÇTİ

Bu haberin fotoğrafı yok

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası Muğla Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Mevcut Başkan Salih Yıldız’ın aday olmadığı ve tek liste ile gidilen genel kurulda Yücel Kılınç, Başkan seçildi.

Tüm Yerel Yönetim Çalışanları Sendikası Muğla Şubesi’nin 4. Olağan Genel Kurulu, Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde yapıldı. Mevcut başkan Salih Yıldız’ın aday olmadığı genel kurulda tek listeyle seçime gidildi.

Divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu’nda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Genel kurulda konuşma yapan mevcut Başkan Salih Yıldız, şunları söyledi:

Tüm yerel sen, “Atatürk’ün önderliğinde kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, egemenliğini, ulus ve ülke bütünlüğünü, laik düzeni, demokratikleşme ve ulusal çıkarlarımızı korumak ve sonsuza kadar yaşatmak için elinden gelen her türlü çabayı gösterir ve bunun için mücadele eder” ifadesini tüzüğüne koyan tek sendikadır. Atatürk ilke ve inkılapları çerçevesinde emek mücadelesi verebileceğimizin bir göstergesidir. Muğla Şubemiz ise 11 Aralık 2013 tarihinde kurulmuştur. Kuruluşumuzda yaklaşık 470 üye ile başladığımız emek mücadelemizi kurucu şube başkanımız sayın Salih Tuhan yönetiminde örgütlenme çalışmalarına başlamış ve sendikamız il bazında yetkili olan şube olmuştur. Ülkede yaşanan çalışanların iş güvencesinin azaldığı, ücret artışlarının enflasyon oranının altında kaldığı, sözleşmeli personellere kadro verilmediği, sağlık emekçilerinin özellikle pandemi döneminde canı pahasına çalıştırıldığı, şiddete uğradığı, öğretmenlerin ayrıştırılarak uzmanlık adı altında sınavlara sokulduğu, iş barışının bozulduğu, itfaiye ve dağıtım emekçilerinin meslek sınıfı tanımlamasının yapılmayarak özlük haklarının verilmediği çalışanların kurumdan ayrılarak eşit işe eşit ücret hakkının yok edildiği baskıların arttığı bu dönemde 1292 olan üye sayımız küçümsenecek bir rakam değildir. Sendikamızın üye sayısı diğer sendikalardan daha fazladır. Bu bağlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, yeni seçilecek yönetime başarılar diliyorum.”

Başkan adayı Yücel Kılınç da “Sendikamızın tüzüğünde de yer aldığı gibi Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefte ilke ve inkılaplarına tam bağımlılık ve kararlılıkla yerelden genele hep birlikte güzel günlere yürüyeceğiz” dedi.

 1292 üyenin olduğu sendikanın genel kurulunda kullanılan 267 oyun 13’ü, geçersiz sayıldı ve254 oy ile yönetim seçildi.

Yücel Kılınç’ın yönetimi ise şu isimlerden oluştu:

Ahmet Şan, Hüseyin Barış Maraş, Zekiye Sarı, Süleyman Sarıçınar, Vahit Erez, Beyhan Terzioğlu.

Denetim Kurulu Asil:

Serkan Devecioğlu, Hasan Karakoç, Hamza Gülen,

Disiplin Kurulu Asil:

Emre Turan, Murat Önür, Murat Taşdemir, Volkan Yıldız, İbrahim Bayar,

Haber :Esma Turan

Bu haber 8 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Menteşe Orhaniye Mahallesi’nde motosiklet ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi
Sıradaki Haber Menteşe’de Motosiklet ile Otomobil Çarpıştı 2 Yaralı