Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

TGF’DEN MUĞLA MENTEŞE BELEDİYESİ’NE KINAMA: “BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ KIRMIZI ÇİZGİMİZDİR”

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu, Muğla’daki meslektaşları Süleyman Akbulut’un çevre kirliliği eleştirileri sonrası Menteşe Belediyesi’nin gazeteciyi hedef alan ve itibar suikastı niteliği taşıyan açıklamasını şiddetle kınayarak, yerel yönetimi eleştiriyi kabul etmeye ve basın özgürlüğüne saygı duymaya davet etti.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu, Muğla'daki meslektaşları Süleyman Akbulut'un

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) olarak, Muğla’da aktif olarak görev yapan, Muğla Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı’nı yürüten ve aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu yönetim kurulu üyesi olan meslektaşımız Süleyman Akbulut’un çevre kirliliği ile ilgili haber ve eleştirileri sonrasında Menteşe Belediyesi tarafından yapılan ve kamuoyuna “bilgilendirme” adı altında sunulan, ancak içeriği itibarıyla itham ve itibar suikastı niteliği taşıyan açıklamayı derin bir üzüntü ve endişeyle takip etmiş bulunmaktayız.

Bir yerel yönetimin, eleştirel bir haber veya köşe yazısı karşısında, gazeteciyle doğrudan ve yapıcı bir iletişim kurarak varsa yanlışları belgelerle düzeltme yoluna gitmek yerine, derhal kamuoyuna yönelik suçlayıcı bir dil kullanması, basınla ilişkilerde kabul edilemez bir tutumdur.

Belediyenin açıklamasında yer alan ve somut bir delil veya veri sunulmadan kullanılan “yanıltıcı, haksız ve eksik bilgiler içeren” şeklindeki ifadeler, meslektaşımızı hedef gösterme ve itibarını zedeleme amacı taşımaktadır. Eleştiriye kanıtla değil, ithamla karşılık vermek, sadece gazetecinin değil, halkın haber alma hakkının da ihlalidir.

Gazetecinin görevi, kamu adına denetim yapmak, eksiklikleri dile getirmek ve eleştirmektir. Eleştiri, düşmanlık değil, hizmet kalitesini artırmak için yol gösteren bir ışıktır. Yerel yönetimlerin, görevlerini yerine getiren basın mensuplarını hedef tahtasına koyması ve susturmaya çalışması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile güvence altına alınan basın özgürlüğüne yönelik açık bir tehdittir.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak, Menteşe Belediyesi’nin bu anti-demokratik ve etik dışı tutumunu şiddetle kınıyor; yerel yönetimleri, eleştiriyi düşmanlık olarak görmek yerine, yapıcı bir geri bildirim olarak kabul etmeye ve meslektaşımız Süleyman Akbulut başta olmak üzere tüm basın emekçilerine karşı saygılı ve etik kurallara uygun davranmaya davet ediyoruz. Basın hürriyeti kırmızı çizgimizdir.

Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.

 

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Yönetim Kurulu

Bu haber 71 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 göçmen kaçakçılığı
Sıradaki Haber Bodrum’da İnsan Kaçakçılarına Darbe: 7 Gözaltı, 3 Tutuklama!