Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK Prim Borçlarında Büyük Kolaylık: Peşinat Şartı Kaldırıldı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK prim borcu olan vatandaşları yakından ilgilendiren yeni düzenlemeyi açıkladı. Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde yüzde 10 peşinat şartı kaldırıldı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK prim borcu

Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) prim borcu bulunan vatandaşlar için önemli bir düzenleme hayata geçirildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, SGK prim borçlarının tecil ve taksitlendirilmesine ilişkin yeni uygulamayı sosyal medya hesabından duyurdu.

Bakan Işıkhan’ın açıklamasına göre, prim borçlarının yapılandırılmasında uygulanan yüzde 10 peşinat ödeme şartı kaldırıldı. Böylece borçlular, herhangi bir peşin ödeme yapmadan borçlarını taksitlendirebilecek.

Taksitler Eşit Tutarlarla Ödenecek

Yeni düzenleme kapsamında, tecil işlemlerinde ilk taksit dahil olmak üzere tüm taksitlerin eşit tutarlarda ödenebilmesi sağlandı. Bu uygulamanın, ödeme planlarını daha öngörülebilir ve sürdürülebilir hale getirmesi hedefleniyor.

Bakan Işıkhan, düzenlemeye ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Tecil ve taksitlendirme işlemlerinde yüzde 10 peşinat şartını kaldırdık. Tecilde ilk taksit dahil olmak üzere tüm taksitlerin eşit tutarlarda ödenebilmesini sağladık. Düzenleme sayesinde borç ödemelerini kolaylaştırıyor, vatandaşlarımızı destekliyoruz.”

İşveren ve Esnaf İçin Rahatlama

Yeni uygulamanın özellikle işverenler, esnaf ve kendi primini ödeyen sigortalılar için önemli bir finansal rahatlama sağlaması bekleniyor. Düzenleme sayesinde SGK prim borçlarının daha kolay yapılandırılması ve ödeme güçlüğü yaşayan kesimlerin sisteme yeniden dahil edilmesi amaçlanıyor.

Yetkililer, düzenlemenin hem kayıtlı istihdamın korunmasına hem de sosyal güvenlik sisteminin sürdürülebilirliğine katkı sunacağını belirtiyor.

Bu haber 62 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2025 yılı Temel Destek ve Planlı Üretim Desteği’ne ilişkin askı
Sıradaki Haber Üreticilerin Dikkatine! 2025 Yılı Muğla Destekleme Listeleri Yayımlandı