Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Sağlık Raporları Parayla Alınacak

Türkiye’de milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyecek önemli bir değişiklik gerçekleştirildi. 15 Haziran 2025 tarihinden itibaren, aile hekimlerinden alınacak çeşitli sağlık raporları için ücret uygulaması başlatıldı. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme ile, birçok rapor artık belirli bir ücret karşılığında verilecek.

Türkiye'de milyonlarca kişiyi doğrudan etkileyecek önemli bir değişiklik gerçekleştirildi. 15

Alınacak raporlar arasında sürücü belgesi (ehliyet) raporu, sporcu raporu, tek hekim raporu, hac/umre için parmak izi raporu, iş sağlığı ve güvenliği raporu, akli meleke raporu ve yivsiz av tüfeği raporu gibi önemli belgeler yer alıyor. Bu raporların alınabilmesi için vatandaşların 250 TL ödeme yapmaları gerekecek.

ÜCRET ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK?

Rapor ücretleri, aile hekimliğindeki yetkililere doğrudan ödeme yapılarak değil, internet üzerinden ödeme sistemiyle gerçekleştirilecek. Ödemeler, Sağlık Bakanlığı’nın resmi internet sitesi sbos.saglik.gov.tr üzerinden ya da karekod taraması ile yapılabilecek.

Bu haber 177 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İsmail Tonka, 63 yaşında ve 33 yıldır Muğla'nın Datça ilçesindeki
Sıradaki Haber 33 Yıldır Datça Pazarı’nın değişmeyen yüzü oldu