Fethiye’de görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelen İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, çalışma arkadaşı olarak gördüğü basın çalışanlarının, yerelde ve genelde iktidarı ayakta tutan ana unsur olduğunu açıkladı.
İyi Parti Fethiye Belediye Başkan Adayı eski belediye başkanı Behçet Saatcı, Fethiye’de görev yapan ulusal ve yerel basın temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi. Saatcı’nın belediye başkanlığı döneminde yapımı gerçekleştirilen 2. Etap Sahil Bandı’nda gerçekleştirilen kahvaltıya basın mensuplarının ilgisi büyük oldu. Basın emekçilerini kapıda karşılayan ve onlarla tek tek ilgilenen Saatcı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Basın mensubu çalışanlarını her zaman kendilerine çalışma arkadaşı olarak gördüklerini anlatan Saatcı, kalemini satmayan dosdoğru gazetecilerin yerelde ve genelde iktidarları ayakta tuttuğunu açıkladı. Saatcı, “Basın mensubu arkadaşlar sevilmeyen arkadaşlardır. Ama biz 20 yıllık görev yaptığımız sürede sizleri hep çalışma arkadaşımız olarak gördük. Çünkü basın eleştirir, eleştirmesi gerekir. Basın yağ çekmez, pohpohlamaz. Doğruya doğru yanlışa yanlış der. Ama tabiki bütün ülkede veya dünyada bu böyle olmuyor. Sizleri tenzih ediyorum, basın aynı zamanda yönlendirme yapıyor, olayları acite ediyor. Ama kalemini sizin gibi namusu gören onuru ile işini yapan arkadaşlarımızla abi kardeş ilişkisi sürdürdük. Basın iktidarı ayakta tutar. Basının eleştirileri iktidarı hatasızlığa iter. Bu yüzden sizleri hep çalışma arkadaşı olarak gördük. 31 Mart’tan sonra da yine aynı şekilde yolumuza devam edeceğiz.” dedi.
Adaylık süreci ve neden aday olduğu ile ilgili de gazetecilere bilgilendirmelerde bulunan Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı, başlatılan hareketin Türkiye’ye örnek olacağını ifade etti. Partilerin çok fazla amaç olmadığının bu hareket ile bir kez daha ortaya çıktığına vurgu yapan Behçet Saatcı, konuşmasını şöyle sürdürdü.
“Belki bir parti çatısı altında ama bütün Fethiyelilerin birlikte başlattığı bir hareketle yola çıktık. Demek ki partiler çok fazla amaç değilmiş, insanlar isterse farklı siyasi görüşte de olsa bir araya gelebiliyormuş. Şuan aslında bizim Fethiye’de gerçekleştirmiş olduğumu kardeşlik bağı, bu sevgi ve hoşgörü Türkiye’ye örnek olması gereken bir süreç. Sertliklerden, sallanan parmaklardan, yükse sesli feryatlardan ve tehditlerden insanların artık canı sıkıldı. Bizim artık kucaklaşmaya, hoşgörüye, tokalaşmaya ihtiyacımız var. Biz Fethiye’de bunu gerçekleştirmek üzere yola çıktık. Sevgi sorumluluk gerektiriyor. Fethiye’ye olan sevgimiz; biraz sorumluluktan biraz da zorunluluktan tekrar bizleri bir araya getirerek hareket etmeye mecburiyetine itti. Yoksa makam mevki peşinde koşan insanlar değiliz. Şuan bir oldubittiye getirilmek istenen siyasi ortamda arkadaşlarımızın hepsi bir karşılık beklemeksizin bizde varız diyen arkadaşlar. Sembol olarak bizi ortaya koydular. Bir şehirde yaşıyorsanız ve o şehre karşı bir sorumluluğunuz varsa taşın altına elinizi değil başınızı koymak mecburiyetindesiniz. Bizim bu anlamda çıkışımızın ana nedeni bu.”