Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Muğla’da orman ekiplerine eğitim

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Orman Arama Kurtarma

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Orman Arama Kurtarma Timi (ORKUT) ekipleri, AFAD ile işbirliği yaparak eğitim programlarına tabi tutuluyor.

Ülkemiz genelinde meydana gelebilecek orman yangınları başta olmak üzere deprem, sel gibi afet durumlarında hızlı müdahale için oluşturulan ORKUT ekiplerine eğitimler veriliyor. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’nün her İşletme Müdürlüğünde oluşturulan ORKUT ekiplerine AFAD işbirliğinde eğitimler sağlanıyor.

Muğla’da gerçekleştirilen eğitimler kapsamında, ilk grup olarak Milas, Yatağan ve Kavaklıdere İşletme Müdürlüklerine bağlı ORKUT ekipleri eğitimden geçirildi. Ardından, Fethiye ve Seydikemer Orman İşletme Müdürlükleri bünyesindeki ORKUT ekiplerine yönelik ikinci grup eğitimleri gerçekleştiriliyor. Diğer işletme müdürlüklerine bağlı ORKUT ekiplerinin eğitimleri ise Mayıs ayı içerisinde tamamlanacak.

Eğitim programı, teorik ve uygulamalı olarak iki aşamada yürütülüyor. ORKUT ekipleri, bir teknik eleman mühendis veya işletme şefi, 2 muhafaza memuru ve en az 10 işçiden oluşuyor. Bu eğitimler, afet durumlarında etkin ve koordineli bir şekilde müdahale edebilmeleri için ORKUT ekiplerinin hazırlıklı olmasını sağlamayı amaçlıyor.

Bu haber 10 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça'nın ulaşım kalitesini ve güvenliğini artırmak amacıyla
Sıradaki Haber Datça’da yollar yenileniyor, ulaşım konforu artıyor