Törende, vatan uğruna fedakârlık gösteren şehitlerin aileleri ve gazilere devletin en büyük nişanlarından biri olan Devlet Övünç Madalyası takdim edildi.
Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Şehit Uzman Çavuş Mustafa Sezer adına oğlu Mehmet Ali Sezer Devlet Övünç Madalyası’nı aldı. Ayrıca, Gazi Astsubay Kıdemli Üst Çavuş Olcay Akdeniz, Gazi Jandarma Uzman Çavuş Yasin Baykuş ve Gazi Jandarma Er Hasan Hüseyin Özkan’a da madalyaları takdim edildi. Törende konuşma yapan Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde gerçekleştirilen bu anlamlı törenin önemine vurgu yaparak şunları söyledi: “Aziz milletimizin varoluş mücadelesinin en şanlı zaferlerinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin yıldönümünde, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından tevcih olunan devletimizin en büyük nişanlarından biri olan Devlet Övünç Madalyası ve Berat’ını kıymetli gazilerimize ve şehidimizin kıymetli ailesine takdim etmek üzere bir aradayız. Bu vesileyle aziz şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyor, Allah hepsinden razı olsun diyorum. Kahraman gazilerimize de mücadeleleri ve fedakârlıkları için teşekkürlerimi sunuyorum” Vali Akbıyık, Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin bağımsızlık ve vatan sevgisinin en önemli göstergelerinden biri olduğunu belirterek, “Çanakkale, imanın, azmin ve vatan sevgisinin destanlaştığı yerdir.

‘Çanakkale Geçilmez’ sözü bu toprakları kanlarıyla sulayan yüz binlerce kahramanımızın bize bıraktığı şanlı bir mirastır. O gün Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Seddülbahir’de, Arıburnu’nda düşmana karşı göğsünü siper eden Mehmetçik, bugün de vatanın dört bir yanında bayrağımızın dalgalanması için canı pahasına mücadele etmektedir” dedi.




