Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde düzenlenen turizm panelinde konuşan Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, sürdürülebilir turizm hedefiyle önemli projeleri hayata geçirdiklerini söyledi.
Başkan Aras, uluslararası fuarlarda yapılan tanıtımlar sayesinde kentteki turist sayısının yüzde 20 arttığını vurguladı.
Turizm Haftası kapsamında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde, “Muğla Turizminin Dünü, Bugünü ve Geleceği” konulu bir panel düzenlendi. Turizm sektörünün gelişimine katkıda bulunmak, mevcut potansiyeli değerlendirmek ve geleceğe yönelik sürdürülebilir stratejiler belirlemek amacıyla gerçekleştirilen etkinliğe, geçmiş dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Menteşe Kaymakamı Mehmet Eriş, , Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turhan Kaçar, Muğla İl Turizm Müdürü Hüseyin Toprak turizm sektörünün paydaşları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. “Muğla turizminde yeni vizyon dönemi başlattık” Muğla’nın önemli kültürel miraslarından biri olan Stratonikeia Antik Kenti üzerine hazırlanan belgeselin gösterimi ile başlayan panelde söz alan Başkan Aras, göreve başladığı günden bu yana turizmi geliştirmeye yönelik hayata geçirilen önemli projeleri anlattı. Başkan Aras, “Göreve geldiğimiz ilk yıl içerisinde, önceki dönemlerde yapılamayan çalışmaları hızla hayata geçirerek, kentin turizm vizyonunu şekillendiren önemli adımlar attık.

’Muğla Turizm Araştırma ve Strateji Geliştirme Platformu’nu kurarak kent turizmini yönlendiren bir rehber oluşturduk” dedi. “Turist sayısında yüzde 20 artış sağladık” Başkan Aras, ’Dünya Kenti Muğla’ vizyonuyla turizmi çeşitlendirerek 12 aya yaymayı hedeflediklerini ifade ederek, son bir yılda Londra, Berlin, Moskova ve İstanbul’da düzenlenen dünyanın en büyük turizm fuarlarına Muğla’daki sektör paydaşlarıyla katıldıklarını belirtti.

