Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal, halk ekmeği açılmasına gerek olmadığına karar vererek, askıda ekmek uygulamasını duyurmuştu.
Başkan Köksal, “Halk Ekmek konusunda, bütün fırıncıları, yiyecek maddesi yapanlar ve satanlar, Ticaret Odası hepimiz bir araya geldik. Gerçekten istişare masasında yapılmasının gerekli olmadığına hep birlikte karar verdik. O dönemde ekmek fiyatı 10 TL civarındaydı. Bazı fırınlarda ise ekmek 8 TL’ye satılıyordu. Belediye olarak biz, ekmeği 7,5 TL’ye satmayı planlıyorduk. Askıda ekmek fikrini de sordum. Mahallelerde ekmek alamayan vatandaşlar olabilir diye mahalle muhtarlarına bilgi verdik. Kimin ihtiyacı varsa, belediye bedava ekmek alabilmelerini sağlayacak. Zaten ucuza satan fırınlar da var, askıda ekmek de var. Halk Ekmek açmak, mekan yaratmak ve personel istihdam etmek belediyeye gereksiz bir zarar oluşturur. Menteşe ölçeğinde Halk Ekmek açmanın gereği olmadığına karar verdik” demişti.
Ancak bu açıklama, halk arasında büyük tepki topladı. Vatandaşlar, belediye yönetiminin halkın faydasına olan bir konuyu, onlara danışmadan sadece fırıncılar ve Ticaret Odası ile karar almasının yanlış olduğunu belirtiyor.
Menteşe ilçesindeki Düğerek Sosyal Tesisleri ve Spor Salonu’nda düğün yapılması konusunda halkın görüşü alınıp referanduma gidildiğini hatırlatan vatandaşlar, bu konuda halkın görüşünü almadan karar verilmesini eleştiriyor.
Vatandaşlar gerek yayımlanan haberin altına gerekse sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla karara tepki gösterdiler. Gelen tepkilerden bazıları şu şekilde:



