Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

Kredi Faizleri Satışları Muğla’da Traktör Alış Sayısını Yavaşlattı

TÜİK’in Mart ayı verilerine göre Türkiye genelinde traktör sayısı artmaya devam ederken, artış hızı geçen yıla göre yavaşladı. Muğla’da da traktör sayısı yılın ilk çeyreğinde 43 bin 98’den 43 bin 497’ye yükseldi.

TÜİK’in Mart ayı verilerine göre Türkiye genelinde traktör sayısı artmaya

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı Mart ayı motorlu kara taşıtları verilerine göre, ülke genelinde traktör sayısı artış göstermeyi sürdürdü. Ancak yüksek kredi faizleri, artan maliyetler ve ekonomik koşullar nedeniyle artış hızında geçen yılın aynı dönemine göre düşüş yaşandı.

Türkiye genelinde toplam traktör sayısı 2,3 milyon eşiğini aşarken, birçok ilde yükseliş kaydedildi.

Muğla’da 3 Ayda 399 Adetlik Artış

Muğla da traktör sayısının arttığı iller arasında yer aldı. Kentte Aralık ayında 43 bin 98 olan traktör sayısı, Mart ayında 43 bin 497’ye çıktı.

Böylece Muğla’da yılın ilk üç ayında toplam 399 adetlik yavaş artış yaşandı.

3 İlde Düşüş Yaşandı

Öte yandan Adana, Hatay ve Bitlis ise traktör sayısının gerilediği iller arasında yer aldı. Uzmanlar, bazı bölgelerdeki düşüşte doğal afetler, finansman maliyetleri ve üretim giderlerindeki artışın etkili olduğunu belirtiyor.

Çiftçi Finansman Bekliyor

Sektör temsilcileri, özellikle kredi faiz oranlarının düşmesi halinde traktör satışlarında yeniden hızlanma yaşanabileceğini ifade ediyor. Tarımda makineleşmenin devam etmesi için uygun finansman modellerinin önem taşıdığı vurgulanıyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yunanistan’ın Rodos Limanı’ndan gelen 159 metre boyundaki Star Legend kruvaziyeri,
Sıradaki Haber Bodrum’a 357 yolcusuyla geldi