Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Kartalkaya yangınında 32 sanıktan 13’ü için 1998’er yıl hapsi istendi

Bolu Kartalkaya’daki otel yangınına ilişkin 32 şüpheli hakkındaki iddianame kabul edildi.

Bolu Kartalkaya'daki otel yangınına ilişkin 32 şüpheli hakkındaki iddianame kabul

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 1. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, 13 sanığın 1998’er yıla, 19 sanığın da 22 yıl 6’şar aya kadar hapsi isteniyor.

Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel yangınına ilişkin aralarında otelin sahibi ve belediye yetkililerinin de bulunduğu 13 kişi hakkında 1998’er yıla, 19 kişi hakkında ise 22 yıl 6’şar aya kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edildi.

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığınca 21 Ocak’ta Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği, 133 kişinin de yaralandığı yangına ilişkin hazırlanan 98 sayfalık iddianame, Bolu 1. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Mahkeme, incelemelerini tamamlayarak iddianameyi kabul etti.

Haklarında dava açılan 32 sanığın yargılanmasına ilerleyen günlerde başlanacak.

İddianamede öne çıkanlar

İddianamede, otel sahipleri, şirket yönetim kurulu üyeleri ve yöneticileri Halit Ergül, Emine Mürtezaoğlu Ergül, Ceyda Hacıbekiroğlu, Elif Aras, Emir Aras, Zeki Yılmaz, Ahmet Demir, Kadir Özdemir, Cemal Özer, Mehmet Salun ile Bolu Belediyesi Başkan Yardımcısı Sedat Gülener, İtfaiye Müdür Vekili Kenan Coşkun ve itfaiye eri İrfan Acar’ın olaydan “olası kastları ile sorumlu oldukları” belirtiliyor.

İddianamede bu 13 kişiye, 78 kez “olası kastla öldürme” suçu ile “olası kastla kasten yaralama” suçlarından toplam 1998’er yıla kadar hapis cezası verilmesi talep ediliyor.

İddianamede, otelin teknik görevlileri Tahsin Pekcan, Hüseyin Özer ve Bayram Ütkü, mutfak personeli Reşat Bölük, Enver Öztürk ve Faysal Yaver, iş güvenliği uzmanları Kübra Demir ile Ece Kayacan, resepsiyon görevlisi Yiğithan Burak Çetin, Mudurnu Enerji Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi yetkilileri İbrahim Polat ile İsmail Karagöz, FQC Global Sertifikasyon Anonim Şirketi yetkilisi Ali Ağaoğlu ile çalışanı Aleyna Beşinci, LPG tesisatı bakım görevlileri Doğan Aydın ile Muharrem Şen, Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Bünyamin Bal, İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Yeliz Erdoğan ve eski İl Özel İdaresi Ruhsat ve Denetim Müdürü Mehmet Özel’in de “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılmaları isteniyor.

Bu haber 1.204 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişe sahip Frig Vadisi’nde tarihin ilk
Sıradaki Haber Bu tuvalet ‘tarih’ kokuyor