Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

İYİ Parti’de Muğla’da İstifa Depremi: Okan Arıkan Partiden Ayrıldı

İYİ Parti Muğla İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve son dönem belediye meclis adayı Okan Arıkan, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Arıkan’ın ayrılığı, parti teşkilatında yeni istifaların da yaşanabileceği yönündeki iddiaları beraberinde getirdi.

İYİ Parti Muğla İl Kurucu Yönetim Kurulu Üyesi ve son

Yazılı bir açıklama yapan Arıkan, hem Genel Merkez’de hem de Muğla teşkilatında karar verici konumda bulunan bazı isimleri sert sözlerle eleştirdi. Parti yönetiminde dar bir kadro anlayışının hakim olduğunu savunan Arıkan, siyasetin topluma yayılması ve yeni isimlere alan açılması yerine, “küçük olsun, bizim olsun” anlayışıyla hareket edildiğini ifade etti.

Arıkan, açıklamasında Fethiye siyasetinin önemli isimlerinden Behçet Saatcı’ya verilen sözlerin tutulmadığını da öne sürdü. Bu durumun yalnızca bir vefa eksikliği olmadığını belirten Arıkan, siyasi ahlak açısından ciddi bir kırılma yaşandığını dile getirdi.

Siyasetin ortak akıl, istişare ve ekip ruhuyla yapılması gerektiğini vurgulayan Arıkan, parti içinde enerjinin halka hizmet yerine güç mücadelelerine, koltuk çekişmelerine ve iç hesaplaşmalara harcandığını söyledi. Bu tablonun hem partiyi küçülttüğünü hem de toplumsal karşılığını zayıflattığını savundu.

Parti içi hesaplarla siyaset yapanların ne partiye ne de memlekete fayda sağlayamayacağını ifade eden Arıkan, amaçlarının makam değil halka hizmet olması gerektiğini belirtti.

Açıklamasının sonunda kendi iradesiyle İYİ Parti üyeliğinden istifa ettiğini kamuoyuna duyuran Arıkan’ın ardından, Muğla teşkilatında başka ayrılıkların da yaşanabileceği konuşuluyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanlığı 61. Türkiye Bisiklet Turu’nun 4. etabında Köyceğiz’den geçen profesyonel
Sıradaki Haber Bisikletçilere Köyceğiz’de alkışlı destek