Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı çevresindeki tarım arazilerinin acele kamulaştırılmasına yönelik protestoda gözaltına alınan İkizköy Mahalle Muhtarı Nejla Işık’ın kızı Esra Işık, çıkarıldığı mahkemece dün tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Akbelen bölgesinde vatandaşların yıllardır yaşam hakkı ve doğasını savunduğunu belirten Özcan, sürece ilişkin eleştirilerde bulundu.
Akbelen Ormanı’nda süren mücadeleye dikkat çeken Özcan, bölge halkının zeytinliklerini, suyunu ve geleceğini korumaya çalıştığını söyledi.
“TOPRAĞINI SAVUNANLAR SUÇLU, TALANI YAPANLAR KORUNUYOR”
Gözaltı ve tutuklama sürecine tepki gösteren Özcan, “Toprağını, suyunu, zeytinini yani geleceğini savunanlar bu ülkede tersine bir düzenle suçlu ilan ediliyor” dedi.
Özcan, “Asıl suç bu ülkenin ortak mirasını bir avuç sermayeye devretmek, zeytinlikleri yok etmek” ifadelerini kullandı.
“ESRA’YI ALACAĞIZ, AKBELEN’İ VERMEMEYECEĞİZ”
Açıklamasının sonunda sert ifadeler kullanan Özcan, “Esra’yı alacağız, Akbelen’i vermeyeceğiz” diyerek tepkisini sürdürdü.
Yazar: ÜMMÜ GÜLSÜM DURAL
