Muğla’nın Fethiye ilçesinde tatil amacıyla bir pansiyonda konaklayan üniversite öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen cinsel saldırı olayıyla ilgili resmi makamlardan açıklama geldi. Edinilen bilgilere göre, geçtiğimiz hafta gece saatlerinde meydana gelen olayın ardından güvenlik güçleri geniş çaplı bir inceleme başlattı.
Fail Kısa Sürede Yakalandı
Muğla Valiliği tarafından yapılan basın açıklamasında, öğrencilerin odasına girerek cinsel saldırıda bulunan şüphelinin 36 yaşındaki F.T. olduğu tespit edildi. Fethiye Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda hareket eden emniyet güçleri, zanlıyı süratle yakalayarak gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen F.T., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Valilikten Sert Tepki: “Asla Müsamaha Gösterilmeyecek”
Olayın ardından yazılı bir açıklama yayımlayan Muğla Valiliği, mağdur öğrencilere geçmiş olsun dileklerini ileterek şu ifadelere yer verdi:
“Bilinmelidir ki, Muğla’da kadına yönelik şiddete ve istismara asla müsamaha gösterilmemektedir. Kadına yönelik her türlü şiddet davranışının karşısında, devletimizin kararlı duruşu vardır.”
Pansiyona İdari Soruşturma
Valilik, cinsel saldırının gerçekleştiği pansiyon hakkında da gerekli idari soruşturmanın vakit kaybetmeksizin başlatıldığını bildirdi. Skandal olaya ilişkin hem adli hem de idari sürecin tüm yönleriyle yakından ve titizlikle takip edildiği kamuoyuna saygıyla duyuruldu.
