Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

Eğitim Sen Muğla’dan 23 Nisan’da Anma ve “Kalıcı Önlem” Çağrısı

Eğitim Sen Muğla Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yaptığı açıklamada, hayatını kaybeden çocuklar ve eğitim emekçileri için toplumsal duyarlılık ve kalıcı önlemler çağrısında bulundu. Şube, taziye ve anmaların ötesine geçilerek gerçek çözümler üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Eğitim Sen Muğla Şubesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk

Eğitim Sen Muğla Şubesi tarafından yapılan açıklamada, 23 Nisan’ın çocuklara armağan edilen tek bayram olduğu hatırlatılarak, yaşamdan koparılan çocukların acısının toplumda derin bir yara bıraktığı ifade edildi. Açıklamada, her olayın ardından yaşanan yas sürecinin kısa süre sonra unutulmasının kabul edilemez olduğu belirtilerek kalıcı önlemler alınması çağrısı yapıldı.

Şube açıklamasında, “Artık yeter. Gerçek çözümler üretilsin, kalıcı önlemler alınsın” ifadelerine yer verildi.

Deftere not bırakma çağrısı

Eğitim Sen Muğla Şubesi, hayatını kaybeden öğrenciler ve görev başında yaşamını yitiren öğretmen Ayla Kara’nın anısını yaşatmak amacıyla şube binasında bir anı defteri oluşturulduğunu duyurdu.

Açıklamada, “Evlatlarımıza siper olurken yaşamını yitiren Ayla KARA öğretmenimizin ve tüm öğrencilerimizin anısını yaşatmak üzere defterimiz hafta boyunca mesai saatleri içinde açık olacaktır” denildi.

Tüm yurttaşlar, şube binasında bulunan deftere düşüncelerini yazarak destek vermeye davet edildi.

“Çocuklar güvenle geleceğe bakabilmeli”

Açıklamada ayrıca, yazılan notların toplumsal sorumluluk bilincini artırması ve yetkililerin harekete geçmesi gerektiği vurgulanarak, çocukların güvenli ve umut dolu bir geleceğe sahip olması temennisi dile getirildi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen 4. Ulusal Aşçılık
Sıradaki Haber MSKÜ’de lezzet ve bilim buluştu