Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Reklam
Reklam

CHP Muğla Milletvekili Gizem Özcan’dan Yakup Otgöz’e sert tepki: “Sorumlu Muğla’ya hak ettiği yatırımı yapmayan AKP iktidarıdır”

“AKP Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün Bodrum’daki su sorununu Belediyemize yıkmaya çalışması, iktidarın siyasi sefaletinin Muğla’daki yansımasından başka bir şey değildir. Sayın Otgöz bilmelidir ki, Muğla’nın su meselesi Büyükşehir Belediyemizin değil, yıllardır Muğla’ya hak ettiği yatırımı yapmayan AKP iktidarının eseridir.

“AKP Muğla Milletvekili Yakup Otgöz’ün Bodrum’daki su sorununu Belediyemize yıkmaya

Mevzuat açıktır: Suyu temin etmek DSİ’nin görevidir, belediyelerin değil. Bodrum’daki sorun depolama veya dağıtım değil, su temin sorunudur. 2011’de tamamlanan “Bodrum Yarımadası Acil İçmesuyu Projesi” daha ilk günden hatalıdır. Nüfus projeksiyonları yanlış yapılmış, uygun olmayan borular kullanılmıştır. Bu nedenle Büyükşehir Belediyemiz projeyi devralmamış, dava açmıştır. 2020’de yapılan bilirkişi incelemesinde DSİ kusurlu bulunmuş, belediyemizin hatalı olduğuna dair tek bir cümle dahi yer almamıştır.

Muğla Büyükşehir Belediyemiz, tüm engellemelere rağmen içme suyu hatlarını yenilemek ve yatırımları hayata geçirmek için mücadele ediyor. Ancak her defasında bakanlık kredilerine engel koyan, belediyelerin elini kolunu bağlayan yine iktidar. Daha önce Belediyemizin bulduğu 63.5 Milyon Avro kredi yatırım programına alınmamıştı. Otgöz’ün asıl cevaplaması gereken, Partisinin Muğla’ya yönelik bu yatırımları neden engellediği, kendisinin bu engellemelere karşı bir girişimde bulunup bulunmadığıdır. Kendisine MUSKİ’nin çalışmalarını, Bodrum’daki içme suyu yatırımlarını yerinde görmesini tavsiye ediyorum. Belediyemiz her ilçede halkın katılım toplantıları yaparak yerel bilgiyle emeğini harmanlıyor. Muğla için gurur duyacağından hiç şüphem yok.

Neymiş? Soruşturma başlatılmış. Başlatılsın. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Aras açıklama yaptı: “her türlü denetime açığız.” Ancak soruşturmanın varlığını suçun ispatı olarak gösteren siyasi oyunlara da pabuç bırakmayız.

Bodrum’un su sorunu konusunda halkımıza hesap verecek olan, 23 yıldır ülkeyi yöneten AKP iktidarıdır. Bizim belediyelerimiz tertemizdir, hesapları açıktır.

Asıl hesap vermesi gerekenler, ülkenin kaynaklarını yandaş müteahhitlere peşkeş çekmekten başka bir şey bilmeyenlerdir.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fidanlık ve Tohum İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “Fidan, Tohum
Sıradaki Haber Fidanlık ve Tohum Üretimi Eğitim Semineri Fethiye’de Gerçekleştirildi