Bodrum Belediyesi, üretici dostu politikaları doğrultusunda tarımsal üretimi desteklemeye devam ediyor. Her yıl düzenli olarak üretimi gerçekleştirilen ve ata tohumu fide hibe programında bu yıl, üreticilere 6 değişik sebzeden üretilen 250 bin yazlık sebze fidesi ücretsiz dağıtıldı.
Fide desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin yaptıkları başvuru sonrası ata tohumundan üretilen ve ücretsiz olarak dağıtımı yapılan gideler arasında beş farklı biber (kapya, çarliston, dolmalık biber, yeşil sivri biber ve acı kıl biber), iki patlıcan, dört domates çeşidi ile acur, kavun, karpuz ve salatalık fideleri yer alıyor.

Yazlık sebze fidesinden yararlanmak isteyen üreticilerin Bodrum Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğüne yaptıkları başvurularında çiftçilerin ikamet adreslerinin ve üretim alanlarının Bodrum ilçe sınırları içerisinde bulunması ve üretici olduklarını belgelemeleri (ÇKS, Ziraat Odası Çiftçi Belgesi, TARKO Üyeliği, Sulama Birliği Üyeliği vb.) şartı aranıyor. Törende konuşan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, sağlıklı besine ulaşmada en önemli faktörün ata tohumlarından üretilen sebzeler olduğunu, Bodrum’un bir turizm kenti olmasının yanında aynı zamanda sebze ve narenciye üretiminde önemli bir yere sahip olduğunu açıkladı. Yerel çiftçilere desteklerinin her yıl artarak devam edeceğini açıklayan Başkan Mandalinci, “Bodrum Belediyesi sadece bugünü değil, yarını da düşünen, toprağını seven, üretimi önceleyen bir anlayışla çalışıyor ve sağlıklı gıdaya ulaşım noktasında çiftçimizin, üreticimizin yanında olmaya devam ediyoruz.




