Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde çıkan orman yangını bölgede paniğe neden oldu. Yaşar Sobutay Bulvarı’nda, yolun her iki tarafında başlayan alevler kısa sürede büyüdü. Yangına müdahale için çok sayıda söndürme helikopteri, itfaiye aracı ve tarım ilaçlama aracı sevk edildi.
Hem havadan hem karadan yoğun müdahaleyle yangını kontrol altına alma çabaları sürerken, yükselen dumanlar çevre mahalleleri de etkisi altına aldı. Yangının yayılma riskine karşı güvenlik önlemi olarak turizm yolu araç trafiğine kapatıldı.
Yangın bölgesinde bölge halkı da alevlere karşı seferber oldu. Ellerindeki kovalar, bidonlar ve çeşitli malzemelerle yangın alanına koşan vatandaşlar, itfaiye ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarına destek verdi. Ekiplerin yangını kontrol altına alma yönündeki yoğun çabası devam ediyor.
