Arama
Üyelik
Üye Girişi
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Uyuşturucuya Büyük Darbe: Muğla Dahil 11 İlde Şafak Operasyonu

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa merkezli 11 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş zamanlı operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyon kapsamında Muğla’nın da aralarında bulunduğu illerde toplam 362 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa merkezli 11 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik eş

İçişleri Bakanlığı, Şanlıurfa merkezli olarak 11 ilde uyuşturucu satıcılarına yönelik geniş çaplı operasyon gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakanlığın açıklamasına göre, operasyonlar kapsamında Muğla’nın da aralarında bulunduğu 11 ilde toplam 362 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda, Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yaklaşık 5 ay süren teknik takip, analiz ve delillendirme çalışmaları yürütüldü.

Yapılan çalışmalarda, mahalle ve sokaklarda “tezgâh” olarak tabir edilen satış noktalarında uyuşturucu madde ticareti yaptıkları ve hiyerarşik yapı içerisinde organize şekilde faaliyet gösterdikleri belirlenen suç yapılanmaları hedef alındı.

Bu kapsamda Şanlıurfa merkezli; Ankara, İstanbul, Antalya, Tekirdağ, Mardin, Balıkesir, Aydın, Mersin, Muğla ve Kütahya’da toplam 251 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonlara 2 bin 309 polis, 500 ekip, 1 helikopter, 1 drone ve 5 narkotik dedektör köpeği katıldı.

İçişleri Bakanlığı açıklamasında, uyuşturucuyla mücadelenin ülke genelinde kararlılıkla sürdürüldüğü vurgulanarak, “Güvenlik güçlerimizin kararlı ve özverili çalışmaları sayesinde, ülkemizin her köşesinde uyuşturucuya karşı operasyonlarımızı kesintisiz olarak sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık ayrıca operasyonlarda görev alan polis ekiplerini, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığını, Cumhuriyet Başsavcılıklarını ve emeği geçen tüm personeli tebrik etti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Büyükşehir Belediyesi iştiraki MKS A.Ş., Bodrum’da görevlendirilmek üzere geçici
Sıradaki Haber Muğla Büyükşehir Belediyesi İşçi Alımı Yapacak! İşte Detaylar