Bursa’nın Kestel, Gürsu, Orhaneli ve Harmancık ilçelerinde günlerdir süren orman yangınları nihayet kontrol altına alındı. Kestel ve Gürsu’daki yangınlar dördüncü günde, Orhaneli ve Harmancık’taki yangınlar ise beşinci günde söndürüldü. Bölgede soğutma çalışmaları aralıksız devam ediyor.
26 Temmuz’da başlayan yangınlar, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak geniş bir alana zarar verdi. Orhaneli’ye bağlı Meyran mevkiinde saat 16.00 sıralarında başlayan yangın, kısa sürede büyüdü. Aynı gün Kestel Ağlaşan Mahallesi yakınlarında çıkan yangın ise Gürsu ilçesine kadar ulaştı.
Yangınlara havadan 35, karadan ise 1136 araç ve toplam 2 bin 600 personelle yoğun şekilde müdahale edildi. Yangınların tehdit ettiği 12 farklı mahalleden toplam 1315 hane ve 3 bin 763 kişi güvenli bölgelere tahliye edildi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, Harmancık’taki yangının enerjisinin sönümlendiği ve söndürme çalışmalarının başarıyla tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, “Harmancık ilçemiz sınırları içerisinde meydana gelen üzücü orman yangınının enerjisi sönümlenmiştir. Bölgede söndürme çalışmaları başarıya ulaşmış olup; süren faaliyet soğutma amaçlıdır” ifadelerine yer verildi. Ekiplerin 7/24 esasına göre soğutma çalışmalarına devam ettiği, özellikle Çakmak ve Çamoğlu köylerinde soğutma çalışmaları nedeniyle elektrik kesintilerinin uygulandığı bildirildi.
Yangın söndürme çalışmalarına destek veren çevre illerden gelen ekipler bölgeden ayrılmaya başlarken, Kestel-Gürsu ve Orhaneli-Harmancık’ta yanan ormanlık alanlar dron ile havadan görüntülendi.
