Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

TFF’den açıklama! Yabancı kuralı tekrar değişti

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yabancı kuralı ile ilgili yeni bir açıklama yapıldı. Federasyon yaptığı açıklamayla kuralda tekrar bir değişikliğe gitti.

Türkiye Futbol Federasyonu'ndan yabancı kuralı ile ilgili yeni bir açıklama

Türkiye Futbol Federasyonu, 2025-26 sezonu için yabancı kuralı açıklaması yaptı. Federasyon, futbolcu uygunluğu talimatnamesini değiştirdi.

İşte o açıklama:

“Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar uyarınca 2025-2026 Sezonu Trendyol Süper Lig Futbolcu Uygunluğu revize edilmiştir. 2025-2026 sezonunda sözleşme yapmış ve A Takım Listesine yazılmış 2003 yılı içerisinde doğmuş yabancı uyruklu futbolcular ile 1 sezondan fazla süreli sözleşme imzalanması halinde bu futbolcular 2 sezon boyunca bu kurala tabi olarak A Takım Listesine yazılabilirler.”

-Kulüpler, A Takım Listesine en fazla 14 yabancı futbolcu yazabilecek.
-Bu 14 yabancının 12’si için yaş sınırı olmayacak.
-En az 2’si ise 1 Ocak 2003 veya daha sonra doğmuş olmalı.
-2026–27 sezonunda bu şart değişecek: en az 4 yabancı, 1 Ocak 2004 veya sonrası doğumlu olacak.

Maddi hasarlı, ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zorunluluk dışında olay yerinden ayrılanlara uygulanan idari para cezası 46 bin liraya çıkarılacak.

Ayrıca ölümlü veya yaralamalı trafik kazalarında zorunluluk dışında izin almadan olay yerinden ayrılan sürücüler, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılacak, sürücü belgeleri 2 yıl süreyle geri alınacak.

Seyir halinde cep telefonu ve haberleşme araçları kullanan sürücülere uygulanan idari para cezası 5 bin liraya yükseltilecek. Bu kapsamda son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içinde bu kuralın ikinci defa ihlal edilmesi halinde sürücülere 10 bin lira idari para cezası verilecek.

PARA CEZALARI 200 BİN LİRAYA KADAR ÇIKYIOR

Ayrıca son ihlalin gerçekleştiği tarihten itibaren geriye doğru 1 yıl içinde bu kuralın 3 veya daha fazla ihlal edilmesi halinde sürücülere her seferinde 20 bin lira idari para cezası verilecek, sürücü belgeleri her seferinde 30 gün süreyle geri alınacak.

Ehliyetsiz araç kullananlar 40 bin lira, geçici olarak ehliyeti alınmasına rağmen araç kullananlar 20 bin lira, sürücü belgesi iptal edildiği halde araç kullananlar 200 bin lira idari para cezasına çarptırılacak.

Teklifle yük ve yolcu taşıyan araçlarda takograf, taksilerde taksimetre kullanılmasına yönelik de düzenlemelere gidilecek.

Bu haber 369 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

2025 FIFA Kıtalararası Kupa finalinde Paris Saint-Germain, Flamengo ile 1-1
Sıradaki Haber 2025 FIFA Kıtalararası Kupa’nın sahibi PSG