Bodrum’da uzun yıllar başarı ile görev yapan Gazeteci Yaşar Anter, Bodrum Ortakent Mahallesinde bir AVM’nin özel güvenlik ekipleri ve bazı sivil giyimli şahıslar tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı.
Ortakent Mahallesinde bir Grosmarketin istinad duvarının çöktüğü yolunda ihbar alan Yaşar Anter, olay yerine intikal etti. Anter, halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda kamuya açık alanda olayı görüntülemeye çalışırken, AVM’nin özel güvenlik ekipleri ve bunların yanında bazı sivil giyimli şahıslar tarafından sözlü ve fiziki saldırıya uğradı. Bunlarlada yetinmeyen saldırganlar Yaşar Anter ve diğer gazetecilerin fotoğraf makinalarını zorla almaya çalıştılar.
Muğla Büyükşehir Gazeteciler Derneği Başkanı Cem Kaytan, Yaşar Anter’e yapılan bu saldırıyı kınarken, ilgili kurum yetkililerine de saldırının faillerinin tespit edilmesi ve haklarında yasal işlem başlatılması için çağrıda bulundu.
Olayın takipçisi olaklarını da belirten Kaytan, açıklamasındı şu ifadelere yer verdi:
“Bodrum’da uzun yıllardır görev yapan meslektaşımız Yaşar Anter’e bugün kamu oyunun haber alma özgürlüğü doğrultusunda görev yaptığı sırada AVM’ nin özel güvenlik ekipleri ve diğer bazı sivil giyimli kişiler tarafından yapılan sözlü ve fiziki saldırı bizleri derinden üzmüştür.
Meslektaşımız, Ortakent Mahallesinde faaliyet gösteren bir mareketin istinad duvarının çöktüğü ihbarını alması üzerine her gazetecinin yapması gerektiği gibi olay yerine intikal etmiştir.
Meslektaşımız Yaşar Anter, olay yerine intikalinin ardından halkın haber alma özgürlüğü doğrultusunda özel mülkiyete dahil olmadan kamuya açık alanda olayı görüntülemeye başlamıştır. Bunan üzerine özel güvenlik ekipleri ve bunların yanı sıra sivil giyimli kişilerin sözlü ve saldırısına maruz kalmıştır. Bu kişiler sözlü ve fiziki saldırıları ile yetinmemiş Yaşar Anter ile birlikte diğer gazetecilerin görev araçları olan fotoğraf makineleri adeta bir şehir eşkiyası tavrıyla ellerinden alınmak istenmiştir.
Orada sadece görevlerini yapmaya çalışan Yaşar Anter ve diğer gazeteci meslektaşlarımıza yapılan bu çirkin saldırıyı esefle kınıyoruz.
Konu ile ilgili olarak gerek Muğla Büyükşehir Gazeteciler derneği gerekse derneğimizi Bodrum temsilciliği tarafından ilgili makamlarla temasa geçilirek gerekli yasal işlemlerin başlatılması için gereken yapılacaktır.
Saldıraya uğrayan meslektaşlarımızın her zaman yanında olduğumuzu anımsatırken, ilgili kurumların yetkililerine de bu saldırının faillerinin tespiti ve haklarında gerekli yasal işlemlerin başlatılması için çağrıda bulunuyor ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz.”
Haber: Hakan Canel
Bu haber 10 kez okundu.
