Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam
Header reklam

2024 KYK bursu ne kadar? Yeni kredi ve burs rakamları miktarları

Kabine toplantısı ardından Millete

Kabine toplantısı ardından Millete Sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, gençlere yönelik 2024 yılı için yeni kredi ve burs rakamlarını açıkladı. Erdoğan, afet bölgesindeki konutların inşaasının devam ettiğini, bölgede KOBİ’lere yönelik KOSGEB vasıtasıyla yeni kredi paketini devreye aldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrasında Millete Sesleniş konuşması yaptı. Erdoğan, 2024 KYK bursunun ne kadar olacağını da açıkladı.

Millete Sesleniş konuşmasında 2024 yeni kredi ve burs miktarları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan kredi veya burs alan 1 milyon 600 bin öğrencimize önümüzdeki yıl ödeyeceğimiz tutarı belirledik. Yeni kredi ve burs miktarları tüm öğrencilerimize hayırlı olsun” dedi.

2024 kredi ve burs miktarları ne kadar?

“Lisans öğrencileri için 1250 liradan 2 bin liraya, yüksek lisans öğrencileri için 2 bin 500 liradan 4 bin liraya, doktora öğrencileri için 3 bin 750 liradan 6 bin liraya çıkartıyoruz. Yeni kredi ve burs miktarlarının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”