Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Uzun: “Menteşe’deki toki konutları 3 yıldır ortada yok, vatandaşı oyalıyorlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Menteşe’de yapılması planlanan TOKİ konutlarının üç yılı aşkın süredir başlamaması nedeniyle Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne soru önergesi verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, Menteşe’de yapılması planlanan

Cumhurbaşkanı tarafından 2022 yılında açıklanan “250 Bin Sosyal Konut” projesi kapsamında Menteşe’de yapılacağı duyurulan 1.100 konutun, bırakın temelini, hâlâ ihalesinin dahi yapılmadığını belirten Uzun, “Vatandaşlar üç yıldır bekliyor, ortada ne inşaat var, ne de bir takvim. TOKİ’nin 2025 Haziran’ında ihale sözüne rağmen süreç tıkandı, arsalar bile daha belirlenemedi” dedi.

“KREDİ ÇEKTİLER AÇIKTA KALDILAR”

Uzun, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Kurada isimleri çıkan yurttaşlarımız, ‘Ev sahibi olacağım diye kredi çektim ama üç yıldır ortada ne bina var ne temel’ diyerek tepkilerini dile getiriyor. Bakanlık ve TOKİ cephesinden ise hâlâ somut bir açıklama yok. Bu gecikme, vatandaşın devlete olan güvenini zedeliyor, dar gelirli yurttaşlarımızı ekonomik olarak mağdur ediyor.”

Projeye dair arsa seçiminin neden sonuçlanmadığını, ihale sözünün neden yerine getirilmediğini ve hak sahiplerinin mağduriyetinin nasıl giderileceğini Bakan Kurum’a soran Uzun, “Vatandaşa verilen söz tutulmalı, Menteşe’de sosyal konut projesi bir an önce başlatılmalıdır” çağrısında bulundu.

Uzun, Bakan Kuru’dan şu sorulara cevap istedi:

-Muğla’nın Menteşe ilçesinde “250 Bin Sosyal Konut” projesi kapsamında yapılması planlanan 1.100 konut projesinin hali hazırdaki durumu nedir?

– TOKİ tarafından “Haziran 2025’te ihaleye çıkılacak” yönünde verilen söz neden yerine getirilmemiştir?

 -Arsa tespiti yapılmadığı ve bu nedenle ihale dosyası hazırlanamadığı iddiaları doğru mudur?

 -Arsa seçimi için hangi bölgeler değerlendirilmiş, bu bölgeler neden uygun bulunmamıştır?

 -Proje için ayrılan ödenek tutarı nedir? 2022–2025 yılları arasında bu proje için herhangi bir bütçe aktarımı yapılmış mıdır?

-Kurada hak sahibi olarak belirlenen vatandaş sayısı kaçtır? Bu kişilere süreç hakkında son bilgilendirme hangi tarihte yapılmıştır?

-Üç yıldır proje başlamadığı halde, hak sahiplerinden ödeme alınmış veya kredi kullanımı yönlendirmesi yapılmış mıdır? Yapıldıysa bu kişilerin mağduriyetinin giderilmesi için bir planlama mevcut mudur?

-Projenin yeniden başlatılması için Bakanlığınız veya TOKİ tarafından belirlenmiş yeni bir takvim var mıdır? Varsa ihale ve inşaatın fiilen başlayacağı tarih nedir?

-Muğla Menteşe’deki bu gecikmenin nedeni idari bir aksaklık mı, yoksa proje önceliğinin değişmesi midir?

Bu haber 76 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla'nın Yatağan ilçesinde tadilat yaparken çatıdan düşen 47 yaşındaki A.K.,
Sıradaki Haber Muğla’da çatıdan düşen şahıs hayatını kaybetti