Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Üçüncü Cemre Toprağa Düştü

Anadolu halk takvimine göre kışın sona erdiğini ve baharın gelişini müjdeleyen cemrelerin sonuncusu da toprağa düştü. Havadan suya, sudan toprağa uzanan cemrelerin düşme serüveni 5 Mart itibarıyla tamamlandı.

Anadolu halk takvimine göre kışın sona erdiğini ve baharın gelişini

Anadolu halk takviminde baharın gelişinin habercisi olarak kabul edilen cemrelerin düşme süreci mart ayıyla birlikte tamamlandı. İlk olarak havaya, ardından suya düşen cemrelerin üçüncüsü ve sonuncusu ise 5 Mart’ta toprağa düştü.

Cemrelerin düşmesi, doğanın uyanışı ve havaların ısınmaya başlamasıyla ilişkilendiriliyor. Halk inanışına göre her bir cemre, düştüğü yeri ısıtarak baharın gelişini adım adım müjdeliyor.

İlk cemre 19-20 Şubat tarihlerinde havaya düşerken, bu tarihten itibaren hava sıcaklıklarında yavaş yavaş artış yaşanmaya başladı. İkinci cemre ise 26 Şubat’ta suya düşerek gölet, göl ve denizlerin ısınmaya başladığının işareti olarak kabul edildi.

5 Mart’ta toprağa düşen üçüncü cemre ile birlikte cemrelerin düşme serüveni tamamlanmış oldu. Böylece toprağın ısınması, doğada filizlerin gün yüzüne çıkması ve baharın etkilerinin daha belirgin hale gelmesi bekleniyor.

Bu haber 46 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla’nın Menteşe ilçesinde ramazan topunun patlaması sonucu ağır yaralanan 19
Sıradaki Haber Menteşe’de Ramazan Topu Faciasında 2 Şüpheli Serbest Bırakıldı