Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİP MUĞLA, CAN ATALAY İÇİN SOKAĞA ÇIKTI

Muğla’da TİP’liler, Hatay’dan milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu

Muğla’da TİP’liler, Hatay’dan milletvekili seçilmesine rağmen tahliye edilmeyen Gezi tutuklusu Can Atalay için sokağa çıkarak basın açıklaması yaptı.

14 Mayıs’ta düzenlenen milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 28. döneminde görev alacak isimler Genel Kurul’da yemin ederek görevine başlarken, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ise cezaevinden tahliye edilmedi ve görevine başlayamayan tek milletvekili oldu.

Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde bulunan Atalay’ın mazbatası, 25 Mayıs tarihinde alındı ve hemen ardından tahliyesi için Yargıtay’a başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruya rağmen TİP Milletvekili Can Atalay’ın tahliye edilmemesine muhalefet partisi temsilcileri, barolar ve demokratik kitle örgütleri tarafından tepki gösterildi.

TİP ve Atalay’ın avukatları tarafından yürütülen hukuki sürece ek olarak bugün ülke genelinde de eylem yapıldı ve TİP üyeleri, 36 ilde ve 85 ayrı noktada Can Atalay’ın serbest bırakılması için basın açıklaması yaptı.

Menteşe’de de Sınırsızlık Meydanı’nda yapılan basın açıklamasını Cankut Şahin okudu.
Basın açıklaması şöyle;
“Seçilmiş Hatay Milletvekili Can Atalay’in tutukluluk hâlinin devamı, hukuka aykırı bir şekilde, kişi hürriyeti ve güvenliğinin engellenmesi ve aynı zamanda seçmenlerin temsil edilme haklarının ihlali anlamına gelmektedir. Çünkü Anayasa’nın 83. Maddesi’nde aynen şöyle yazmaktadır: ‘Seçimden önce veya sonra bir suç İşlediği ileri sürülen bir milletvekili, Meclisin kararı olmadıkça tutulamaz, sorguya çekilemez, tutuklanamaz ve yargılanamaz’ anlamı apaçık olan Anayasa hükmü ortadayken, buradan başta Yargıtay savcıları olmak üzere yetkililere soruyoruz, Seçilmesinin üstünden 3 hafta geçmesine rağmen Can Atalay neden hala serbest bırakılmadı?
“CAN ATALAY NEDEN MECLİS’TE YEMİN EDİP GÖREVİNE BAŞLAYAMADI?”
Can Atalay neden Meclis’te yemin edip görevine başlayamadı? Can Atalay ne zaman Hatay’a ulaşıp enkaza çevrilmiş olan şehrin imanı için yurttaşla beraber çalışmalarına başlayabilecek? Can Atalay’ın, Hatay’ı ve tüm ülkeyi enkaz altında bırakanların suçlarını yüzlerine vurmasından mı korkuyorsunuz? Milli iradenin yerine gelmesini engellemenin, yani milletin seçtiği vekil sanki seçilmemiş gibi davranmanın, bir suç olduğunu bilmiyor musunuz?
“CAN ATALAY’A ÖZGÜRLÜK İSTİYORUZ”
Bu sorularımızla, Anayasal kurumları Anayasa’ya uymaya bir kez daha davet ediyoruz. Artık bu hukuksuzluğa bir son verin. Yetkinizi aldığınız yasaları uygulayın! Can Atalay’ın seçilmiş bir milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, T.C. Anayasası ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ile koruma altında olan seçme ve seçilme hakkının derhal yerine getirilmesini bekliyoruz. Saray’dan talimat beklediğiniz her gün, Anayasa’yı çiğnemeye devam ettiğiniz bir gün olarak kaydediliyor halkın defterine. Bunu unutmayın çünkü biz sizin kanun dışı, keyfi uygulamalarınızı asla unutmayacağız. Haksız, hukuksuz bir şekilde tutuklanarak özgürlüğü elinden alınan tüm arkadaşlarımız için mücadeleye devam edecek, adaleti mutlaka bu topraklara getireceğiz. Halkın iradesine saygı istiyoruz. Hukuka, adalete saygı istiyoruz. Hatay halkının iradesine saygı İstiyoruz. Can Atalay’a özgürlük istiyoruz.”

Haber : Ferdi Yavuz

Bu haber 10 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık Bakanı Memişoğlu duyurdu: 27’si yerli üretim olan 36 ilaç
Sıradaki Haber 36 İlaç daha geri ödeme kapsamına alındı