Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Tartışmalı Kızkumu Plajı’na Vatandaş İsyan Etti!

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi’nde bulunan ve doğal güzelliğiyle ünlü Kızkumu Plajı, yeniden gündemde. Vatandaşlar, kıyıya yerleştirilen demir korkuluklar ve konteynerler nedeniyle sahile erişemediklerini belirterek duruma tepki gösterdi.

Muğla’nın Marmaris ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi’nde bulunan ve doğal güzelliğiyle

Geçtiğimiz ay tartışma konusu olan Kızkumu Plajı, bu kez bölge halkının “şantiye alanına döndü” diyerek yaptığı açıklamayla gündeme geldi. “Kızkumu’na şantiye değil, saygı gerek” diyen vatandaşlar, sahile halkın giremediğini, doğal yapının tehdit altında olduğunu söyledi.

“Köyümüzün Hafızasını Betonla Yok Etmeyin”

Orhaniye Mahallesi’nden bazı vatandaşlar plajın çevresine demir korkuluklar ve kilitli kapılar konulduğu, sahile konteynerlerin yerleştirildiği ifade edilerek şu ifadelere yer verildi:
“Ne köy halkı rahatça sahile ulaşabiliyor ne de turistler bu doğa harikasını eski haliyle görebiliyor. Kızkumu sadece turistik bir nokta değil, bu köyün hafızası, ortak mirasıdır. Doğayı korumanın yolu onu halktan koparmak değil; birlikte yaşamak, birlikte sahip çıkmaktır.”

Vatandaşlar ayrıca sahilin hemen yanındaki nehir girişinin bataklığa döndüğünü ve uzun süredir temizlenmediğini belirtti.

MUÇEV Tartışmaları ve TBMM Gündemi

Kızkumu Plajı daha önce de Muğla milletvekilleri tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınmıştı. İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun ve CHP Muğla Milletvekili Cumhur Uzun, MUÇEV Turizm Ticaret A.Ş.’nin kıyıların işletme haklarını ihaleye çıkmadan belirli kişi ya da şirketlere verdiği iddialarıyla ilgili sorular yöneltmişti.

Bu haber 134 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik
Sıradaki Haber 15 Temmuz Gazisi Emine Fidan, o geceyi anlattı