Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Tarım ve Orman Bakanlığı Personel Alımı Yapacak! Kadro ve Başvuru Şartları Neler?

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 8 bin 500 kişilik personel alımını duyurdu. Alımda yer alacak kadro ve branşlar belli olurken, başvuru şartları ve tarihler için meraklı bekleyiş sürüyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 8 bin 500 kişilik

Tarım ve Orman Bakanlığı 8 bin 500 personel alımı başvuru şartları, kadro ve branş dağılımı, Bakan Yumaklı’nın açıklamasıyla gündeme geldi.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı yapılacağı Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı tarafından duyuruldu. Yumaklı, Orman Genel Müdürlüğü’nde 4’üncü Tarım Orman Şurası kapsamında düzenlenen, ‘İklim Değişikliği Sürecinde Ormanlar’ atölye çalışmasına katıldı. Bakan Yumaklı, konuşmasında Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı müjdesini verdi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı açıklamasında kadro dağılımını açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Aralarında 3 bin 105 yangın işçisi, 3 bin 477 destek personeli ve 150 mühendisin yer aldığı toplamda 8 bin 500 kişilik yeni ekip arkadaşlarımızı, ilerleyen aylarda kendi ekiplerimize katmış olacağız” dedi.

“34 milyar liraya yakın hibe ve destek sağlandı”

Bakan Yumaklı, AK Parti hükümetleri döneminde yeşil vatanı geliştirmek için çok önemli işler yapıldığını belirterek, “Bu zaman diliminde yaklaşık olarak söylüyorum bu rakamı; 8 milyara yakın, 7,5 milyardan fazla tohum ve fidan toprakla buluşturuldu. Bu sayede bugün 24,3 milyon hektarla dünyada önemli orman varlığına sahip ve bunu da geliştiren bir ülke olarak yer almış olduk. Yine, kırsal kalkınmanın en önemli ayaklarından birisi de orman ve ormancılık sektörü. 57 projemiz var. Bu kapsamda yine son 22 yılda 285 bin aileye 34 milyar liraya yakın hibe ve destek sağlanmış oldu. Ormanlardan sadece odun elde edilmiyor. Odun dışı orman ürünlerinin de ekonomimize çok önemli katkısı var. 2002 yılında 31 bin tonken, bugün 39 kat artışta 1,2 milyon tona yakın orman dışı ürün elde etmiş durumdayız. 2024 yılındaki orman ürünleri sektörümüzün 1,4 milyar dolar civarında ülkemiz ekonomisine katkısı söz konusu. Yine ülkemizin dünya liginde 2’nci sırada olduğu ve 1’inci sırayı zorladığı bal üretimi konusunda da ormanlarımızın çok önemli bir yeri var” diye konuştu.

TARIM VE ORMAN BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NEDİR?

Henüz Tarım Orman Bakanlığı personel alımı başvuru şartları belli olmadı. Ancak önceki dönemlerde gerçekleşen alımlarda kılavuzda yayımlanan şartlar şu şekildeydi:
1) Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylarla ilgili iş ve işlemler 657 sayılı “Devlet Memurları Kanunu” ve 6/6/1978 tarihli ve 7/15754 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar”ın ilgili maddeleri uyarınca yürütülecektir. Bahsi geçen Kanun ve Esaslarda belirtilen şartların herhangi birini taşımayan adaylar, yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa atanmazlar. Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 1. maddesinde belirtilen istisnalar hariç olmak üzere sözleşmeli pozisyonlarda çalışanların bu kılavuzda ilan edilen aynı pozisyonlara yerleştirilmiş olsa dahi Kurum tarafından atamaları yapılmayacaktır.
2) Sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleşen adaylar, Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar’ın Ek 1. maddesinin dördüncü fıkrasında yer alan istisnalar dışında, üçüncü fıkrasında yer alan “Sözleşmeli personelin, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesinin feshedilmesi veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshetmesi halinde, fesih tarihinden itibaren bir yıl geçmedikçe kamu kurum ve kuruluşlarının sözleşmeli personel pozisyonlarında yeniden istihdam edilemez.” hükmüne tabidir. Bu hükme aykırı durumu tespit edilenlerin yerleştirilseler dahi atamaları yapılmayacaktır.
3) Bu kılavuzda bulunan sözleşmeli pozisyonlara başvuracak adayların Türk Vatandaşı (Bulgaristan’dan Türkiye’ye mecburi göç eden Türk soyundan olanlar dahil) olmaları gerekmektedir. Uyruğu KKTC ve/veya 2527 sayılı Kanun kapsamında bulunan adaylar, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanunu’nun 28. maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercih yapamayacaktır.
4) Yerleştirme işlemlerinde, ortaöğretim mezunları için KPSSP94, ön lisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacaktır. Adayların ilgili puan türünden en az 50 puan almış olması gerekmektedir.
5) Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı alanlar ve 65 yaşını doldurmuş olanlar, yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.
6) Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kamu görevinden çıkarılanlar yerleştirme için başvuru yapmamalıdır. Bu durumdaki adayların yerleştirilmeleri yapılmış dahi olsa Bakanlık tarafından atamaları yapılmayacaktır.
7) Ataması yapılacak personelin görev yerleri Tarım ve Orman Bakanlığı taşra birimleridir. Adaylar, taşra birimlerini Tarım ve Orman Bakanlığının kurumsal internet (https://www.tarimorman.gov.tr/) sitesinden inceleyebilirler.
8) Yerleştirmesi yapılan adaylar hakkında 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’nun 3. maddesi uyarınca güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması yapılacaktır. (Söz konusu sonucun olumlu olması halinde ilgililerin atamaları yapılacaktır.)

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cumhurbaşkanlığı tarafından Türkiye genelinde olduğu gibi Muğla’da da Devlet Övünç
Sıradaki Haber Muğla’da Devlet Övünç Madalyaları Gururla Takdim Edildi