Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam
Header reklam

Tarım Bankası kurulmalı

Hep ısrarla söyleyegelmişimdir. Her

Hep ısrarla söyleyegelmişimdir. Her geçen gün büyük karmaşaların içine giren dünyada ülkemizin geleceğini koruyabilmesi için üç önemli değerini korumalı ve geliştirmelidir: Toprak, su ve tarım…

Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği (TÜDKİYEB) Genel Başkanı Nihat Çelik yaptığı açıklamada tarımın önemine dikkat çekerek ülkenin geleceğine yatırım için acilen Tarım Bankasının kurulması gerektiğini vurguladı. Çelik’in bu düşünce ve önerisine katılmamak mümkün değil.

Çelik, bu doğrultuda; ” Tarım ve Orman Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız ortak paydada anlaşarak bir Tarım Bankası kurulması sağlanmalıdır. Banka sadece tarımla iştigal eden kesimlere hizmet edecek şekilde kurgulanmalıdır. ” şeklinde son derece yerinde ve hayata geçirilmesi şart olan bir düşünce ortaya attı.

İnsanların dövize, kripto paraya değil ülkemizin ve yarınlarımızın umudu olan çocuklarımızın geleceğine yatırım yapılması son derece önem arz etmektedir. Gıda tüketen herkesin sanat camiasından iş dünyasına kadar, tarıma gönül verenlerle tarım yapmak isteyenlere 84 milyon nüfusumuzun katılabileceği Tarım Bankasına yatırım yapmalarına davet ediyoruz.

Son zamanlarda pandemi, kuraklık, iklim değişikliğinin sekteye uğrattığı tarım sektörüne bi çağrıda bulunarak tüm kesimleri tarıma destek sağlaması için ulusal bir adım olacak olan, ülkede tarım ve hayvancılık için ulusal acil eylem paketi oluşturulması ve buna istinaden tarımsal arazi vasıflı hazine arazilerinin devletimiz ve bakanlığımız eliyle altyapılarının oluşturulup ekonomimizin,tarımın ve istihdamın önünü açmak üzere, sektöre uzak olan zengin kesimlerin, şirketlerin, sanat dünyasının, bu işe gönül verip ama uygun şartları bulunmayan özellikle masa başı çalışanlarımızı teşvik edecek kamuoyu oluşturulması için bakanlığımızın bu projeye başlama çağrısında bulunması çok yerinde olacaktır. Atanamamış ve atanmayı bekleyen mühendislerimiz veterinerlerimizi oluşturulacak bu işletmelerde maaşlarının yatırımcılar tarafından karşılanması suretiyle de istihdam etmek için de çok güzel bir adım atılmış olur.

Dolar, Euro ve kripto paradan medet uman, üretmeden sermaye edinen insanlar paranın yenmeyen birşey olduğunu anlayacağı günler gelmeden bu çağrıya ses olmalı yatırımlarını bu bu projeyle tanıştırmalıdır. Tarımla uğraşmayan herkesin bu çağrıya bütçelerinin bir kısmını hem yatırım, hemde üretim olarak ayırması bizi Tarımsal üretim ve gıda sektöründe süper güç haline getirecek, istihdama katkı sağlayacak, yatırımcılar işveren, çiftçi, yetiştirici ve üretici olarak görme hususunda deyim yerindeyse sofralarına dönecek olan bu ürünlerin karşılığında “Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz” atasözü anlam bulacaktır.

Her zaman ifade ettiğim gibi Türkiye’nin derhal, hatta bir gün bili kaymetmeden milli bir tarım ve su politikası oluşturmalı ve hayata geçirilmelidir. Sayın Çelik’in de önerdiği gibi TARIM BANKASI, ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Gürün’ün de önerdiği gibi başlı başına uğraşı su olacak SU BAKANLIĞI bakanlığı kurulmaladır.

Yazımı, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile noktalamak istiyorum: “Milli ekonominin temeli ziraattır. Bunun içindir ki, ziraatta kalkınmaya büyük önem vermekteyiz. Köylere kadar yayılacak programlı ve pratik çalışmalar, bu maksada erişmeyi kolaylaştıracaktır.

Bir defa, memlekette topraksız çiftçi bırakılmamalıdır. Budan daha önemli olanı ise, bir çiftçi ailesini geçindirebilen toprağın, hiçbir sebep ve suretle, bölünmez bir mahiyet alması. Büyük çiftçi ve çiftlik sahiplerinin işletebilecekleri arazi genişliği, arazinin bulunduğu memleket bölgelerinin nüfus kesafetine ve toprak verim derecesine göre sınırlamak lâzımdır.”