Muğla’nın Dalaman ilçesinde faaliyet gösteren ve müdürlüğünü Dalaman Belediye Başkanının eşi B.D.’nin yaptığı kreşle ilgili bir veli tarafından ciddi iddialar ortaya atıldı. Ç.Y. isimli vatandaş, boşanma sürecinde olduğu eşiyle henüz velayet konusunda bir karar verilmediğini belirterek, 3 yaşındaki oğluyla görüşmesinin kreş yönetimi tarafından engellendiğini ileri sürdü.
Boşanma sürecinde olan Ç.Y., çocuğuyla görüşmesinin kreş tarafından engellendiğini söyleyerek yaşananları şu ifadelerle aktardı:
“Eşime karşı boşanma davası açtım ve henüz velayet ile ilgili verilmiş bir karar yok. Oğlum da kreşe gidiyor, bu kreş müdürü hanımefendi ise aynı zamanda Dalaman Belediye Başkanın eşi. Kreş müdürüne oğlumla görüşmek istediğimi söyledim, avukatım da kendisine bunu iletti fakat bize “siz benim kim olduğumu biliyor musunuz?” “beni google dan aratın bakalım ben kimim, siz beni tanımıyorsunuz anlaşılan” şeklinde beyanlarda bulunarak oğlumla görüşmemi engellemiştir.”
Ç.Y., görüşme talebinin tamamen keyfi şekilde reddedildiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:
“Ben daha sonra halen daha velayetim altında olan oğlum ile en azından telde konuşmak istediğimi B. isimli müdüre söylediğimde ise bana tamamen keyfi bir şekilde öz evladımla telefonda dahi görüşme konusunda mahkeme kararı istediğini yazmıştır. Oğlum ile telefonda görüşmemi engellemeye hakkı yoktur. Telde görüşmemi engelleyen hiç bir mahkeme kararı yoktur. Kreş müdürüne bu durum izah edilmesine rağmen, tarafsız kalması gerekirken benim evladımı görmemi engellemektedir. Biz onun kim olduğunu da Google da aratıp öğrenecekmişiz.. Anlaşmazlıklar olabilir, konuşulur çözülür ancak kreşin sahibinin bu şekilde siz beni Google dan arayın bakalım ben kimim şeklinde ima da bulunması hiç doğru değil. Kendisi benim aile hayatıma zarar vermektedir.”
Kreş müdürünün tarafsız davranmadığını iddia eden baba, duygularını şu sözlerle dile getirdi:
“Kreş müdürüne bu durum izah edilmesine rağmen, tarafsız kalması gerekirken benim evladımı görmemi engellemektedir. Biz onun kim olduğunu da Google’da aratıp öğrenecekmişiz… Ben herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum.”
Cimer’e Şikayette Bulunuldu
Son olarak baba Ç.Y., “Bu sebeple kendisini cimere şikayet ettim. Ben herkesi vicdanlı olmaya davet ediyorum. Oğlum 3 yaşında ve 20 gündür göremiyorum, telde bile görüştürülmüyorum..” dedi.
Bu haber 528 kez okundu.

