Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
kule reklam
kule reklam

Sıfır otomobil fiyatına mont! Görenler gözlerine inanamadı

İstinye Park AVM’deki bir

İstinye Park AVM’deki bir mağazada satılan kabanın fiyatı dudak uçuklattı. Sıfır otomobil fiyatına satılan kaban görenleri hayrete düşürdü.

Dünyanın en kaliteli tekstil ve giyim zincirlerinden biri olan İtalyan Loro Piana’nın kullandığı “Vikunya yünü” sosyal medyanın gündemine oturdu.

Sosyal medyanın en çok konuşulan olaylarından biri de İstanbul’un ünlü alışveriş merkezi İstinye Park’ta satılan İtalyan marka Loro Piana’nın 1.3 milyon TL’lik kabanı oldu.

1 milyon 321 bin 920 TL güncel kur ile 45.000 dolar fiyata sahip olan ve Vikunya yününden üretilen kaban tartışma konusu oldu. Peki bu kaban neden bu kadar pahalı? Vikunya yünü nedir?

Vikunya, Güney Amerika’ya özgü, devegiller familyasından Vicugna cinsinden bir memeli türü. Guanakoya benzer ama daha küçük ve daha incedir.

Vikunya, 35 ila 65 kilogram ağırlığında ve 1,2 ila 1,5 metre boyundadır. İnce, ipeksi tüyleri, beyaz, krem veya kahverengi tonlarında olabilir. Vikunyalar, And Dağları’nın yüksek rakımlı bölgelerinde, deniz seviyesinden 4.000 ila 5.000 metre yükseklikte yaşarlar.

Vikunyalar, otçul hayvanlardır ve çimen, çalı ve yapraklı bitkilerle beslenirler. Her gün yaklaşık 8 kilometre yol kat edebilirler. Vikunyalar, sosyal hayvanlardır ve küçük sürüler halinde yaşarlar.

VİKUNYA YÜNÜNÜN ÖZELLİKLERİ

Vikunya yünü, dünyanın en değerli yünlerinden biridir. İnce yapısı ve özel dokusu nedeniyle, lüks giyim ve tekstil ürünlerinde kullanılır. Vikunya yünü, genellikle yüksek kaliteli ve pahalı giyim markalarının koleksiyonlarında bulunabilir.

Vikunya yünü, kılın ince yapısı ve özel bir dokusu nedeniyle değerlidir. Bu yün, diğer yün türlerine kıyasla daha hafif ve sıcaktır.

Bir vikunyadan her iki yılda bir sadece 250 gram elyaf elde ediliyor.

Vikunya, aşırı avlanma nedeniyle 1965’te nesli tükenme tehlikesi altındaydı. Ancak, 1974 yılında uluslararası bir koruma anlaşmasıyla korunmaya alındı. Vikunya nüfusu, koruma çabaları sayesinde hızla arttı ve günümüzde yaklaşık 350.000 vikunya olduğu tahmin edilmektedir.