Muğla Planlama Ajansı (MUPA) tarafından hazırlanan “Muğla Kent Ekonomisi Raporu 2025” başlıklı toplantı, bugün geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MUPA Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Özcan, oda temsilcileri ve basın mensupları yer aldı.
Prof. Dr. Cem Okan Tuncel toplantıda yaptığı sunumda, Muğla’nın geçmiş yıllara ait ihracat verileri, sektör bazlı ekonomik göstergeler ve çeşitli istatistikleri paylaştı. Bu verilerin, ilerleyen süreçte kent planlamasında yol gösterici olarak kullanılacağını vurguladı.
Toplantıda konuşan Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, kentin yaşadığı dönüşüm sürecine dikkat çekerek, klasik ekonomik yaklaşımların artık yetersiz kaldığını belirtti. Aras, şu ifadeleri kullandı:
“Muğla; göçle değişen nüfusu, yaşlanan toplumsal yapısı ve hizmet sektörü ağırlıklı yapısıyla yeni bir kent modeli gerektiriyor. Ekonomiyi artık sadece üretim değil, aynı zamanda eşitsizlik, refah, yaşam kalitesi, mekânsal adalet ve çevresel sürdürülebilirlik üzerinden ele almalıyız.”
Kent planlamasında ortak aklın ve bilimsel verilerin önemine işaret eden Aras, Muğla’nın sadece turizmle değil, dijital ekonomi ve yaratıcı sektörlerle de büyümesi gerektiğini belirtti. Konuşmasında, Atatürk’ün “ferdin refahı, milletin refahıyla mümkündür” sözünü hatırlatarak, bu yaklaşımın yönetim felsefelerinin temeli olduğunu vurguladı.

Bu haber 147 kez okundu.
