Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla’nın 7 projesi bölge finallerinde

TÜBİTAK 57. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nın ön değerlendirme aşamasını başarıyla geçen Muğla imzalı 7 özgün proje, İzmir Bölge Finalleri’nde yarışmaya hak kazandı.

TÜBİTAK 57. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nın ön değerlendirme aşamasını

Gençleri bilimsel araştırmalara teşvik etmek ve geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmek amacıyla düzenlenen Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu 57. 2204-A Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda ön değerlendirme süreci heyecanı tamamlandı.

Öğrencilerin bilimsel yöntemlerle problem çözme, eleştirel düşünme ve üretkenlik becerilerini sergilediği yarışma kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda; Muğla’dan hazırlanan 7 özgün proje, İzmir Bölge Finalleri’nde yer almaya hak kazandı.

Bilimsel düşünme becerilerini geliştirmeyi ve araştırma kültürünü yaygınlaştırmayı hedefleyen süreçte, gençlerin sunduğu yenilikçi fikirler büyük beğeni topladı. Projeler; çevre, teknoloji, sosyal bilimler ve fen bilimleri gibi pek çok farklı alanda geleceğe ışık tutuyor.

Muğla İl Millî Eğitim Müdürlüğü, başarının mimarı olan gençleri ve öğretmenlerini kutlayarak şu mesajı paylaştı: “Bu önemli süreçte emek veren tüm öğrencilerimizi ve onlara rehberlik eden kıymetli danışman öğretmenlerimizi gönülden tebrik ediyoruz. İzmir Bölge Finalleri’nde ilimizi temsil edecek projelerimize başarılar diliyor, gençlerimizin bilime olan katkılarının artarak devam etmesini temenni ediyoruz” ifadesini kullandı.

Bu haber 23 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Büyükşehir Belediyesi ve paydaşları, İstanbul’da düzenlenen EMITT 2026 Turizm
Sıradaki Haber Muğla EMITT 2026’da ilçeleriyle güçlü birlik mesajı verdi