Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUĞLA’DA LİSEDEKİ TACİZ DAVASININ 5. DURUŞMASI YAPILDI

Muğla’da bir lisede, öğretmenin öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla açılan davanın

Muğla’da bir lisede, öğretmenin öğrencisini taciz ettiği iddiasıyla açılan davanın beşinci duruşması yapıldı. Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen rapor öğrencinin lehine geldi.

Menteşe Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okuyan öğrencinin ailesi, geçen mayıs ayında beden eğitimi öğretmeni A.Ş.’nin kızlarına ‘cinsel tacizde’ bulunduğunu iddiasıyla ilgili makamlara şikayette bulundu. Açılan davanın ilk duruşması Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde geçen yıl 18 Ekim’de görüldü. İlk duruşmada sanık A.Ş, suçlamaları kabul etmedi ve öğrencinin bir dönem antidepresan ilaç kullandığını, bu yüzden halüsinasyonlar görebileceğini iddia etti.

Mahkeme, Adli Tıp Kurumu’ndan ilaçların ne olduğu ve yan etkilerinin ne olacağının tespitine ilişkin rapor istedi.

Adli Tıp Kurumu’ndan beklenen rapor geldi. Raporda, öğrencide herhangi bir akıl sağlığı veya zeka geriliği saptanmadığına, kullandığı ilaçların halisünasyon yapmasının beklenmediğine ve öğrencinin olayla ilgili beyanlarına itibar edilebileceğine oy birliği ile karar verildi.

Davanın bugün Muğla 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen beşinci duruşmasında mahkeme, sanığa adli tıp raporu ile ilgili beyanda bulunması, savcıya da mütalaasını vermesi için süre tanıyarak duruşmayı 14 Aralık tarihine erteledi.

Öte yandan öğrencinin avukatı Alev Öztürk, ilaçların isimlerinin, mahkemeye sunulmasının Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na göre suç olduğunu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Suç duyurusu ile ilgili savcılık takipsizlik kararı vermişti. Bunun üzerine Öztürk’ün Sulh Ceza Mahkemesi’ne yaptığı itiraz kabul edildi ve mahkeme soruşturmayı genişletmesi için dosyayı yeniden savcılığa gönderdi.

Bu haber 10 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla'da Ramazan Bayramı tatili boyunca 77 bin 101 araç giriş
Sıradaki Haber Muğla’da bayram tatilinde 160 binden fazla araç giriş ve çıkışı oldu