Bugün, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla öne çekilen Mor Pazar etkinliği, her ayın üçüncü cumartesi günü düzenleniyor. Muğla Büyükşehir ve Menteşe Belediyesi’nin sağladığı çadırlar ve masalar ile kadınlar, Sınırsızlık Meydanı’nda satışlarına devam ediyor. Nahide Uçar, “Kadınlar, evde el işi yaparak üretim yapıyorlar ama maalesef satacakları bir pazar bulamıyorlardı. Bunun için Mor Pazar’ı kurduk. Burada sadece ürünlerini satmakla kalmıyorlar, aynı zamanda birbirleriyle sosyalleşiyorlar” dedi.
Uçar, “Kadınlarımız için Mor Pazar oldukça değerli. Hem üretiyorlar hem de birbirleriyle vakit geçirerek sosyalleşiyorlar. İlerleyen dönemde, tıpkı Köyceğiz Pazarı gibi Menteşe Pazarını da büyütüp, daha fazla kadına ulaşmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
Etkinlikte kadınlar sadece satış yapmıyor, aynı zamanda 8 Mart’a özel olarak oluşturulan ortamda keyifli anlar geçiriyorlar. Sosyal dayanışmanın arttığı bu pazarda kadınlar, hem birbirlerinin destekçisi oluyor hem de ürünlerini tanıtma fırsatı buluyorlar.
Mor Pazar, kadınların evde ürettikleriyle geçimlerini sağlama noktasında önemli bir alan oluştururken, aynı zamanda toplumsal dayanışmayı da güçlendiriyor. Hem alıcılar hem de satıcılar, bu özel gün dolayısıyla pazarda birbirlerine teşekkürlerini iletmekten mutluluk duydu.
