Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Muğla’da Gençlerin Yarısı Kentten Gitmek İstiyor

MUPA’nın gençlerle ilgili hazırladığı rapora göre, Muğla’da yaşayan gençlerin yüzde 60’ı geleceğe karamsar bakıyor. Gençlerin yarısından fazlası ise yaşamını başka şehirlerde ya da yurt dışında sürdürmek istiyor.

MUPA'nın gençlerle ilgili hazırladığı rapora göre, Muğla'da yaşayan gençlerin yüzde

Muğla Planlama Ajansı (MUPA) tarafından düzenlenen “Gençlerin Gözünden Kent ve Gelecek” başlıklı bilgilendirme toplantısını bugün gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan MUPA Yönetim Kurulu Başkanı Tansu Özcan, gençlerin hem bugünden hem de yarından umutlu olmadığını vurguladı.

“Gençleri bu kentte tutmak için hep birlikte çalışıyoruz” diyen Özcan, gençlerin öncelikli motivasyonlarının “refah ve özgürlük” olduğunu söyledi. Özcan, gençlerin artık uzun vadeli düşündüğünü ve temel meselelere erişim konusunu dert ettiğini belirtti.

Gençlerin Yüzde 60’ı Karamsar

MUPA’nın verilerine göre, Muğla’daki gençlerin yüzde 60’ı geleceğe umutla bakmıyor. “Gelecek kaygısı” anketine göre, gençlerin yüzde 60’ı umutlu olmadığını belirtti. Sadece yüzde 24,9’u gelecekten umutlu olduğunu ifade etti.

Gençler Muğla’dan Gitmek İstiyor

“Muğla dışında yaşamak ister misiniz?” sorusuna verilen yanıtlar da dikkat çekici. Hayatını Muğla dışında bir yerde sürdürmek isteyenlerin oranı yüzde 58 iken yüzde 42’si Muğla’da kalmayı tercih etti. Katılımcıların yüzde 22,1’i İzmir’i, yüzde 11,3’ü İstanbul’u, yüzde 9,7’si Ankara’ya gitmeyi tercih etti.

Ayrıca gençlerin yurt dışı ilgisi de yüksek. Almanya, İngiltere, ABD ve Kanada gibi ülkeler en çok yaşanmak istenen yerler arasında yer aldı.

Hayal Kurmak Lüks Oldu, Hedef Güvence

Gençlere “Yaşamdaki en büyük hedefiniz nedir?” sorusu yöneltildiğinde yüzde 16,4’ü maddi güvenceye sahip olmayı, yüzde 13,9’u kariyer yapmayı, yüzde 12,9’u ise özgürlüğü en önemli hedefleri olarak gösterdi. MUPA raporunda, gençlerin artık “hayal kurmaktan çok ayakta kalmaya” odaklandığına dikkat çekildi.

“Muğla’yı Siz Yönetseydiniz Ne Değiştirirdiniz?”

Gençler, yaşadıkları kentin eksiklerini net bir şekilde sıraladı. En çok dile getirilen çözüm önerileri şöyle:
Yol ve kaldırım düzenlemesi: yüzde 17,9, altyapı iyileştirme: yüzde 9,3 iş imkânı sağlama: yüzde 6,9, fiyat pahalılığına çözüm: yüzde 6,8.

Bu haber 31 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla’nın Bodrum ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 7 göçmen kaçakçılığı
Sıradaki Haber Bodrum’da İnsan Kaçakçılarına Darbe: 7 Gözaltı, 3 Tutuklama!