IPARD II Programı 6. Başvuru Çağrı Dönemi kapsamında LEADER Yaklaşımı Tedbiri’ne başvuran Bakırcılık Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği, desteklenmeye layık görülen projeleriyle önemli bir başarıya imza attı. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir öncülüğünde kurulan dernek, yıllık 60 bin avro olmak üzere toplam 500 bin avro hibe desteğinden faydalanacak.
Projelerin kabul edilmesi dolayısıyla Bakırcılık Yerel Eylem Grubu (YEG) Derneği Başkanı ve Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir nezdinde tüm katılımcılara teşekkür eden Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık, kırsal alanlarda katılımcı ve sürdürülebilir kalkınmanın önünü açmaya, kırsalı yerinde kalkındırmak için çalışmaya devam edeceklerini belirtti. Vali Akbıyık, desteklerin bölgeye ivme kazandıracağını ifade ederek hibenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.
Vali Dr. İdris Akbıyık, bölgenin ihtiyaçlarını esas alan ve ata sanatlarından biri olan bakırcılığı gelecek nesillere aktarmayı hedefleyen projeye verilen desteklerden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya, Tarım ve Orman Bakanlığı’na ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Abdullah Antalyalı’ya şükranlarını sundu.
TKDK IPARD II Programı LEADER Tedbiri kapsamında başvuruda bulunan Bakırcılık YEG Derneği; Kavaklıdere Belediyesi, kooperatifler, dernekler ve özel sektör temsilcilerinin katılımıyla 2025 yılında kuruldu.

Bu haber 70 kez okundu.
