Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUĞLA İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ’NE, “VERİMLİKLİK PROJELERİ” ÖDÜLÜ

Bu haberin fotoğrafı yok

Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün il genelinde yürüttüğü Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen “Verimlilik Proje Ödülleri 2022” töreninde, Kamu Kategorisinde Türkiye 3’üncülüğü ödülü aldı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulduğu 2022 Ocak ayından bugüne 1. yılını tamamlayan Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi, ilk ulusal ödülü de almış oldu.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın teşrifleriyle düzenlenen otomotivden savunmaya, gıdadan tekstile, farklı sektörlerde geri dönüşüm, enerji verimliliği, temiz üretim, yüksek verimli ve hassasiyetli cihaz geliştirme, süreç iyileştirme konularında projelerin yer aldığı “Verimlilik Proje Ödülleri 2022” töreninde; Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü Kamu Kategorisinde, Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi ile Türkiye 3’üncülüğüne layık görüldü.
593 PROJE YARIŞTI
Verimlilik Proje Ödülleri Yarışması’nda, 55 ilden sanayi ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren mikro, küçük, orta ve büyük ölçekli işletmeler ile kamu kurumlarının katılım sağladığı, 593 proje arasından 8 kategoride 24 proje ödüllendirildi. Kamu Kategorisinde birinci Kamu İhale Kurumu Başkanlığı olurken, ikinciliği Bartın Üniversitesi ve Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi paylaştı. Üçüncü ise Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü oldu.
T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Stratejik Araştırmalar ve Verimlilik Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl 8’incisi Aydın’da düzenlenen “Verimlilik Proje Ödülleri 2022” törenine; Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yanı sıra, MEB Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekilleri Mustafa Savaş, Metin Yavuz, Bekir Kuvvet Erim ve Rıza Posacı, üniversite rektörleri, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, İl protokolü, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri katıldı.
Ödül Töreninde konuşan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Bakan Mustafa Varank, işletmelerin verimlilik çalışmalarını teşvik amacıyla düzenlenen 8. Verimlilik Proje Ödülleri için bu yıl, 55 ilden 593 başvuru alındığını kaydederek, “Sekizincisini düzenlediğimiz yarışmamızda bu rakamlar şimdiye kadar ki en yüksek seviye. Ödüllerin dağılımındaki sektörel çeşitlilik ve firmaların inovatif kabiliyetlerinde sergilediği başarılar hakikaten gurur verici. Bakanlık olarak verdiğimiz desteklerin, sahada karşılığını bu şekilde almak bizi ziyadesiyle memnun ediyor. Bugün 8 kategoride 24 farklı projeye ödül vereceğiz.” dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, konuşmasının ardından mikro ve küçük işletmeler, orta ölçekli işletmeler, büyük ölçekli işletmeler, AR-GE, enerji verimliliği, dijital dönüşüm, süreç iyileştirme ve kamu kategorilerinde dereceye giren kurum ve kuruluşlara ödüllerini verdi.
ÖDÜLÜ BAKAN YARDIMCISI PETEK AŞKAR VE İL MÜDÜRÜ EMRE ÇAY ALDI
8 kategoride 593 projenin yarıştığı verimlilik Proje Ödülleri Yarışmasında, Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi ile Kamu Kategorisinde Türkiye 3’üncüsü olan Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ödülü, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar ve İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay’a taktim edildi. Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi “Verimlilik Proje Ödülü” alan ilk ve tek milli eğitim müdürlüğü projesi oldu.
İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından bu yıl 8’incisi düzenlenen Verimlilik Proje Yarışması’nda Müdürlüğümüzün Muğla Mavi Yeşil Okullar Projesi, kamu kategorisinde üçüncülük ödülü aldı. Çevre dostu nesiller yetiştirmek için çıktığımız bu yolculukta, istikamet üzere olduğumuzu perçinleyen ödülümüzü; inanç ve gayretlerinden dolayı AR-GE ekibimiz, yaptıkları etkinliklerle projemizin yürütülmesine büyük bir emek harcayan kıymetli öğretmen ve öğrencilerimiz, il/ilçe ve okul yöneticilerimiz adına aldım. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Proje faaliyetlerimizi yürütmemizde himaye ve desteklerinden ötürü Sayın Bakanımıza ve Sayın Valimize şahsım ve kurumum adına teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Haber :Esma Turan

Bu haber 2 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

CHP İl Başkanı Nail Kızıl, Muğla–Göktepe (Bardakçı) Yolu projesinin hâlâ
Sıradaki Haber CHP’den Göktepe Yolu Tepkisi: “Muğla Halkı Artık Sonuç Görmek İstiyor”