Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ercan: “Sabit Harç Düzenlemesi Geri Çekilmeli”

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, TBMM’de yasalaşan torba yasa ile emlak işletmelerine getirilen yıllık sabit harç uygulamasının geri çekilmesini talep ederek, düzenlemenin Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı olduğunu söyledi.

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, TBMM’de yasalaşan

Muğla Emlak Danışmanları Esnaf Odası Başkanı Ziya Ercan, TBMM’de yasalaşarak yürürlüğe giren torba yasa kapsamında emlak işletmelerine getirilen yıllık sabit harç uygulamasına tepki gösterdi. Ercan, söz konusu düzenlemenin emlak sektöründe faaliyet gösteren küçük işletmeleri ciddi biçimde zorlayacağını ve kapanma riskiyle karşı karşıya bırakacağını ifade etti.

Torba yasa ile bazı meslek gruplarına yıllık sabit harç ödeme yükümlülüğü getirildiğini hatırlatan Ercan, bu kapsamda emlak işletmelerinin büyükşehirlerde yıllık 40 bin TL, büyükşehir olmayan illerde ise 20 bin TL harç ödemek zorunda bırakıldığını belirtti.

Ziya Ercan tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“TBMM’de yasalaşan ve uygulamaya konulan torba yasa ile bazı meslek gruplarına yıllık sabit harç ödenmesi getirilmiştir. Bu kapsamda, emlak işletmelerine büyükşehirlerde 40.000 TL, büyükşehir olmayan illerde ise 20.000 TL tutarında yıllık harç getirilmiştir.

Emlak sektörü, son yıllarda artan işletme giderleri (ilan ücretleri, yüksek kira bedelleri, oda aidatları, sertifika giderleri, munzam aidatlar vb.), düşen işlem hacmi ve yüksek vergi yükleri altında faaliyet göstermektedir. Buna rağmen üyelerimiz, tüm belgeleriyle kayıtlı biçimde çalışarak devletine vergi ödemekte, istihdam sağlamakta ve ekonomiye katkıda bulunmaktadır.

Bu koşullar altında emlakçılara yıllık sabit harç yüklenmesi, küçük işletmeleri doğrudan kapanma riskiyle karşı karşıya bırakacak, kayıtlı çalışan esnafı cezalandırırken kayıt dışı faaliyetleri artıracaktır. Söz konusu düzenleme;
– Meslek mensuplarımızın ekonomik varlığını tehdit etmektedir,
– Emlak piyasasındaki istikrarı bozacaktır,
– Devlete vergi veren dürüst esnafa yeni bir mali yük getirmektedir.

Bu nedenle emlak sektörüne yönelik yıllık harç uygulamasının yürürlükten kaldırılmasını talep ediyoruz.

Sayın Bakanlarımız ve Milletvekillerimiz;
Bu uygulama Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Neden sadece birkaç meslek grubu bu ödemeyle karşı karşıya kalmıştır? Bu konuda mesleğimizin yaşadığı sıkıntılara duyarlı olacağınıza ve gerekli girişimlerde bulunacağınıza yürekten inanıyoruz. Yardımlarınızı bekler, gereğini bilgilerinize saygılarımızla arz ederiz.”

Bu haber 63 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa'da görevli genç doktor Zeynep Sude Taş, İstanbul'daki evinde
Sıradaki Haber Evinde ölü bulunan Datçalı doktor toprağa verildi