AK Parti Muğla İl Başkanı Cengizhan Güngör, AK Parti Muğla Milletvekilleri Kadem Mete ve Yakup Otgöz’ün Sağlık Bakan Yardımcısı Yasin Erkoç ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Muğla genelinde sağlık altyapısını güçlendirecek önemli yatırımların hayata geçirileceği belirtildi.
İhale Sürecine Geçilecek
Görüşmede, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin mevcut 700 yatak kapasitesinin, yatırım programına alınan ek bina ile birlikte bin 700 yatağa çıkarılacağı ifade edildi. Hastanenin şehir hastanesi konseptine dönüştürüleceği, imar tadilatı ve mevzuat çalışmalarının sürdüğü, imar planının tamamlanmasının ardından ihale sürecine geçileceği kaydedildi.
Fethiye’de özellikle yaz aylarında artan nüfus nedeniyle yoğunluk yaşandığına dikkat çekilen açıklamada, mevcut 223 yataklı hastanenin ihtiyacı karşılayamadığı belirtilerek, ilçeye 500 yataklı yeni Devlet Hastanesi yapılmasının yatırım programına alındığı, proje ihalesi sürecinin devam ettiği bildirildi.
Menteşe için Sonunda Bir Adım
Menteşe ilçesinde ise 200 yataklı yeni Devlet Hastanesi yapımının 2026 yılı yatırım programına dahil edildiği açıklandı. Mevcut hastanenin tahliye ve yıkım sürecinin başlayacağı, yeni hastane için önümüzdeki günlerde proje ihalesine çıkılacağı ifade edildi.
Kavaklıdere İlçe Devlet Hastanesi’nin deprem testleri sonucunda depreme dayanaksız bulunduğu belirtilerek, 2 bin metrekare kapalı alana sahip yeni hastane binasının yapımının planlandığı ve proje çalışmalarının sürdüğü aktarıldı.
Seydikemer Devlet Hastanesi’nde yıkılan istinat duvarının ise önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarılarak yeniden inşa edileceği belirtildi.
Bu haber 49 kez okundu.
