Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

Muğla Dahil 80 Barodan Ortak Tepki: “Hukuksuzluğun Karşısında Manisa Barosu’nun Yanındayız”

Muğla Barosu’nun da aralarında bulunduğu 80 baro, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ferdi Zeyrek’e yönelik hakaret içerikli yayınlara karşı Manisa Barosu’nun başlattığı hukuki sürece destek açıklaması yaptı.

Muğla Barosu’nun da aralarında bulunduğu 80 baro, Manisa Büyükşehir Belediye

Yeni Akit gazetesi Haber Müdürü Z.S. tarafından yayınlandığı iddia edilen ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Ferdi Zeyrek’i hedef alan karikatür benzeri görsele ilişkin Manisa Barosu’nun suç duyurusuna 80 baro ortak açıklamayla destek verdi. “Hukuksuzluğun karşısında, Manisa Barosu’nun yanındayız” başlığıyla yayımlanan açıklamada, merhum başkanın hatırasını aşağılayan içeriklerin hedef gösterme niteliği taşıdığı belirtildi.

Muğla Barosu’nun da sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, söz konusu yayın organının barolara yönelik hakaret içerikli tutumu da eleştirildi. Açıklamada, “Hangi partiye mensup olduğu, hangi düşünceye sahip olduğu ya da kim olduğu fark etmeksizin; Merhum Belediye Başkanının acı kaybının ardından hedef gösterilmesi kabul edilemez” denildi.

Avukatlık Kanunu’nun 76. maddesi kapsamında baroların hak ve yetkileri doğrultusunda hukuki sürecin başlatılmasının bir hak ve görev olduğu vurgulandı. Barolar, nefret dili ve düşmanlaştırıcı yayınlara karşı ortak tutum alarak Anayasa’nın 28. maddesindeki basın özgürlüğü sınırlarına da dikkat çekti.

Açıklamanın sonunda, kamuoyuna şu mesaj verildi: “Kamu barışını bozan, halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, merhum başkanın hatırasını aşağılayan yayınları kınadığımızı, hukuki mücadelede Manisa Barosu’nun yanında olduğumuzu kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

Bu haber 130 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Datça'nın ulaşım kalitesini ve güvenliğini artırmak amacıyla
Sıradaki Haber Datça’da yollar yenileniyor, ulaşım konforu artıyor