Cumhur İttifakı’nın 31 Mart seçimleri için Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı olarak geçen Aydın Ayaydın’ın ismi netleşiyor.
AK Parti ve MHP ortaklığında olan Cumhur İttifakı, yerel seçimlere yönelik belediye başkan adaylarını belirleme ile ilgili çalışmalarına devam ediyor. İttifakın en çok üzerinde durduğu illerden biri de Muğla.
MHP’NİN ADAYI MEHMET TOSUN’DU
Cumhuriyet Gazetesi’nin haberine göre Geçtiğimiz hafta Cumhur İttifakı’nın, büyükşehir belediyelerinin hangi partide kalacağı pazarlıkları sürdüğünde MHP’nin Muğla Büyükşehir Belediyesi’ni istediği ve bu ile Konacık eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun’u aday göstereceği söyleniyordu.
MUĞLA ve ADANA BÜYÜKŞEHİR AK PARTİ’DE
Ancak AK Parti ve MHP arasında varılan uzlaşı sonucunda MHP, zaten kendisinde bulunan Manisa Büyükşehir Belediyesi dışında Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni alırken çok istediği Adana ve Muğla Büyükşehir’i AK Parti’ye bıraktı.
AK Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayının da eski ANAP ve CHP Milletvekili Aydın Ayaydın olacağı iddiası kesinleşmiş gibi.
AK Parti’nin, Aydın Ayaydın’ı aday göstermek istemesi karşısında MHP’nin Muğla’da aday çıkarmayı düşündüğü ve Mehmet Tosun isminde ısrar ettiğini öğrenen Aydın Ayaydın’ın Ankara’ya ikna turuna çıktığı iddia ediliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Bodrum ve Marmaris’i CHP’den alabilmek için Kürt seçmenle ayrışmasını dikkate değer bulduğu ve Ayaydın’ın önerisi üzerinden Bahçeli’yi bu konuda ikna ettiği söyleniyor.
Bu haber 5 kez okundu.
