Yeşilay Muğla İl Başkanı Şenol Şengür’ün geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, Muğla’nın alkol bağımlılığında Türkiye birincisi, kumar bağımlılığında Türkiye 4’üncüsü ve kokain kullanımında Türkiye 6’ncısı olduğu yönündeki ifadeleri kamuoyunda yankı uyandırdı.
Söz konusu açıklamaların ardından konu Muğla Valisi Dr. İdris Akbıyık’a soruldu. Vali Akbıyık, bu sıralamalara ilişkin resmi kayıtlarda yer alan bir veri bulunmadığını belirterek, açıklamaların dikkatle yapılması gerektiğini vurguladı.
Akbıyık açıklamasında,
“Bizde bu yönde bir istatistik yok. Muğla’da yaklaşık 2 bin 550 otel bulunuyor ve yılda 3,5 milyonun üzerinde turist ağırlıyoruz. Onları da bize mi yazdılar, bilmiyorum. Ağzımızdan çıkan her cümleye dikkat ediyoruz. Turizm kenti olan Muğla’nın imajına zarar gelmemesi için açıklamalar dikkatli yapılmalı. Bizde böyle bir bilgi yok” ifadelerini kullandı.
Vali Akbıyık, Muğla’nın huzur ve güvenliğinin yanı sıra turizmdeki marka değerinin korunmasının da büyük önem taşıdığını belirterek, kamuoyuna yansıyan verilerin resmi kaynaklara dayanmasının gerekliliğine dikkat çekti.
Bu haber 67 kez okundu.
