Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kule Reklam - Çiftlik
Kule Reklam - Çiftlik

MSKÜ’de sağlıkta bilim ve yenilik rüzgarı esti

MSKÜ’de düzenlenen II. Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu’nda, lisans ve lisansüstü düzeydeki öğrenciler sağlık bilimleri alanında geliştirdikleri 87 sözlü bildiriyi 15 oturumda sunarak bilimsel bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

MSKÜ'de düzenlenen II. Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu'nda, lisans ve lisansüstü

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü iş birliğiyle düzenlenen “II. Sağlık Bilimleri Öğrenci Sempozyumu” Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bu yıl ikincisi düzenlenen sempozyum, sağlık bilimleri alanında lisans ve lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrencilerin bilimsel bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına, yenilikçi fikirlerini sunmalarına ve akademik dünyaya adım atmalarına imkan sağladı.

“Geleceğin sağlık profesyonelleri söz aldı”

Sempozyumun açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Gider, bilimsel bilginin üretilmesi ve paylaşılmasının, eleştirel düşünmenin teşvik edilmesinin ve disiplinler arası etkileşimin artırılmasının önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Gider, sempozyumun öğrenciler için önemli bir öğrenme ve gelişim fırsatı sunduğunu belirterek, destek veren fakülteler ve enstitülere teşekkür etti.

Prof. Dr. Gider ayrıca, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Spor Bilimleri Fakültesi ile Muğla ve farklı illerdeki fakülte ve enstitü yönetimlerine, anabilim dallarına, katılım sağlayan tüm öğrenci ve akademisyenlere teşekkür ederek disiplinler arası iş birliğinin altını çizdi.

“Bilimsel paylaşımda farklı disiplinler buluştu”

Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Müesser Özcan ise konuşmasında, günümüzde disiplinler arası akademik çalışmaların önem kazandığını belirtti. Özcan, sempozyuma sunulan bildirilerin öğrencilere akademik bakış açısı kazandırma açısından değerli olduğunu ifade etti.

Açılış kapsamında, MSKÜ Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Gazi Topdemir tarafından “Geleceğin Tasarımı Olarak Bilim Tarihi” başlıklı bir konferans da gerçekleştirildi.

“87 sözlü bildiri, 15 oturumda sunuldu”

İki gün süren sempozyum boyunca Atatürk Kültür Merkezi’nin B ve C salonlarında 15 oturum düzenlendi. Muğla ve farklı illerden gelen öğrenciler, sağlık bilimlerinin farklı alanlarına dair toplam 87 sözlü bildiri sundu. Öğrenciler akademik çalışmalarını, vaka sunumlarını ve araştırma projelerini jüri ve katılımcılarla paylaştı.

Bu haber 2 kez okundu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Muğla Büyükşehir Belediyesi, denizlerin temiz kalmasını sağlamak amacıyla Gökova Körfezi,
Sıradaki Haber Muğla’nın eşsiz koylarında seyreden tekne ve yatların atıkları toplanıyor