Muğla genelinde günlerdir etkisini gösteren fırtına, balıkçılık faaliyetlerini olumsuz etkiledi. Hava koşulları nedeniyle denize açılamayan ya da sınırlı avlanan balıkçılar, bu durumun tezgahlardaki fiyatlara doğrudan yansıdığını ifade etti.
Menteşe Balıkçılar Pazarı’nda balık fiyatlarının yükseldiği gözlemlenirken, tezgahlarda güncel fiyatlar şu şekilde yer aldı: levrek 600 TL, çupra 600 TL, mercan 250 TL, hamsi ise kilogramı 250 TL’den satışa sunuldu.
Balıkçılar, fırtınanın hem avlanmayı zorlaştırdığını hem de balığın alış fiyatlarını artırdığını belirtti.
Fiyat artışının kalıcı olmadığını vurgulayan balıkçılar, balık fiyatlarının hava şartlarına bağlı olarak inişli çıkışlı seyrettiğini ifade etti.
Balıkçılar, fırtınanın etkisini kaybetmesiyle birlikte balık arzının artmasının ve fiyatların yeniden dengelenmesinin beklendiğini söyledi.

Bu haber 73 kez okundu.
